ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Οι ταβέρνες της Αττικής που αξίζει να κάνετε λίγα χιλιόμετρα παραπάνω

Αυτές  οι ταβέρνες της Αττικής (λίγο πιο έξω από την Αθήνα), χάρη στο καλό φαγητό τους, θα σας αποζημιώσουν για τα χιλιόμετρα της διαδρομής. Είτε έχετε όρεξη για κρέας σε κάποια επαρχιακή πόλη της Αττικής, είτε για ψάρι εκεί που σκάει το κύμα, σας έχουμε τις καλύτερες προτάσεις!

Για κρέας

καλό παϊδάκι αττική καλύβια
Φωτό: Μαρία Χατζηπέτρου

Το Τρίγωνο | Καλύβια

Δεν θα χρειαστεί να οδηγήσετε για αρκετή ώρα, ώστε να βρεθείτε στα ξακουστά για το κρέας τους, Καλύβια. Ανάμεσα σε πολλές από τις ταβέρνες των Καλυβίων, μια είναι αυτή που ξεχωρίζει και θα σας προσφέρει ποιοτικό φαγητό κάθε φορά. Πρόκειται για μια ψησταριά η οποία προσφέρει μόνο άψογα ψημένο φρέσκο κρέας, κάθε είδους. Από τα ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου, μέχρι το συκώτι ή το σουβλιστό αρνί. Στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, οι locals προτιμούν πάντα τα παϊδάκια προβατίνας, οπότε μη διστάσετε να ακολουθήσετε τα χνάρια τους. Στις σούβλες του, αργοψήνονται τόσο αρνάκια, όσο και κεφαλάκια (για τους μερακλήδες), κοντοσούβλι κατσίκι ή αρνί, κοντοσούβλι χοιρινό και κοκορέτσι!


Βασίλης Παπαγιαννάκος: Αναδεικνύοντας το Μαρκόπουλο σε οινοτουριστικό προορισμό

κρέας αττική
Φωτό: Μαρία Χατζηπέτρου

Ο Κοροπούλης | Πέτα

Λίγο μετά τα Καλύβια, θα βρείτε ένα μικρό χωριουδάκι ανέγγιχτο από τον χρόνο. Εκεί στην είσοδο του χωριού βρίσκεται και ο άξιος πρεσβευτής της τοπικής γευστικής παράδοσης, ο Κοροπούλης. Πρόκειται για μια μικρή οικογενειακή ταβέρνα η οποία σερβίρει μόνο αγνά και ποιοτικά κρέατα. Φυσικά και οι σούβλες δεν λείπουν από τον Κοροπούλη. Παράλληλα, μη χάσετε τα ζουμερά μπιφτέκια από 70% κιμά προβατίνας και 30% κιμά μοσχαρίσιο, σήμα κατατεθέν του μαγαζιού αλλά και τα παϊδάκια προβατίνας ή αρνίσια και φυσικά τις τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι.

Για ψάρι

πού θα πάω για ψάρι στη θάλασσα
Πηγή: Unsplash

Καλος Γυαλός | Πόρτο Ράφτη

Σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία στο Πόρτο Ράφτη, αυτή η εκλεπτυσμένη ψαροταβέρνα βρίσκεται ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα. Πρόκειται για έξοδο για θαλασσινά που απέχει ελαφρά από το low-budget, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε μια και η εξυπηρέτηση είναι άψογη και ό,τι παραγγείλετε είναι ολόφρεσκο.

Ο Ηπειρώτης | Πόρτο Ράφτη

Μια παραδοσιακή ψαροταβέρνα για να απολαύσετε ψάρια, θαλασσινά και ουζάκι ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα. Είναι η value for money επιλογή που θα σας ανταμείψει μια και στα όμορφα τραπεζάκια του θα βρείτε πάντα καλό φαγητό, όπως ακριβώς το περιμένετε.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Tα καλύτερα wine bars για ρομαντική έξοδο στην Αθήνα


Τα ιδανικά εστιατόρια για επαγγελματικό lunch στην Αθήνα

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα