Η κερκυραϊκή κουζίνα έχει τη δική της σφραγίδα ανάμεσα στις άλλες της χώρας. Με τις επιρροές που δέχθηκε το νησί ανά τους αιώνες, η Κέρκυρα διαμόρφωσε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και μια γαστρονομική παράδοση γεμάτη νοστιμιές. Στα κορυφαία εστιατόρια του νησιού θα γευτείτε μοναδικές γεύσεις που θα απογειώσουν τις διακοπές σας.
Κληματαριά
Η Κληματαριά άνοιξε το Φεβρουάριο του 1997 στο γραφικό ψαροχώρι Μπενίτσες της Κέρκυρας. Με τη μικρή της αυλή και τα λιγοστά της τραπέζια είναι ένα γαστρονομικό must για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την αυθεντική παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας.
Pomo d`Oro
To Pomo d`Oro του σεφ Αριστοτέλη Μέγκουλα και της Μαρίας Στρατάκου είναι ένα καλαίσθητο και φροντισμένο εστιατόριο στην πλατεία Σκαραμαγκά, στην καρδιά της πόλης της Κέρκυρας. Η κουζίνα του Αριστότελη Μέγκουλα έχει μεσογειακές αποχρώσεις, είναι φτιαγμένη με λεπτότητα και δημιουργική διάθεση.
Το Στέκι
Πρόκειται για μια από τις ιστορικές θα λέγαμε ταβέρνες της Κέρκυρας, βαθιά ριζωμένη στην καρδιά των ντόπιων από το 1989. Στο Στέκι, στους Δουκάδες, θα φάτε τα πιο σπιτικά κερκυραϊκά πιάτα όπως το σοφρίτο και την παστιτσάδα αλλά εννοείται και άλλα μαμαδίστικα γεύματα όπως τον μουσακά και τα γεμιστά, που θα σας απογειώσουν την διάθεση μετά το μπάνιο σας στους άλλους παραθαλάσσιους οικισμούς.
Toula’s Restaurant
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Κέρκυρας, στον όρμο της παραλίας Αγνί, αφού από το 1981 έχει φιλοξενήσει μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που έχουν περάσει από το νησί.
Etrusco
Αν ψάχνετε fine dining στην Κέρκυρα τότε το όνομα “Etrusco” δεν θα αργήσει να σας περάσει σαν σκέψη. Για όσους αναζητούν την premium επιλογή φαγητού, χωρίς να υπάρχει σφιχτό budget, τότε είναι βέβαιο πως στο δημιούργημα του Έκτορα Μποτρίνι θα απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία.
Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:
Αυτά είναι τα must για Διακοπές στην Αστυπάλαια