Η πατρίδα του Νίκου Τσελεμεντέ δεν θα μπορούσε παρά να έχει να προσφέρει μια ποικιλία από πεντανόστιμα πιάτα και υλικά, που μπορούμε να βρούμε ως ταξιδιώτες, στις τοπικές ταβέρνες του νησιού.
Τι θα δοκιμάσετε λοιπόν;
Μαστέλο: Το μαστέλο έχει πάρει το όνομά του από το ομώνυμο πήλινο σκεύος, το οποίο είναι ένα από τα κεραμικά για τα οποία φημίζεται η Σίφνος. Για τη συνταγή, στρώνονται κληματόβεργες στον πυθμένα του σκεύους και από πάνω τοποθετείτε το κρέας (κυρίως αρνάκι). Μέσα στο μαστέλο αρωματίζουν το αρνάκι το κρασί και ο άνηθος. Μετά από περίπου 6 ώρες ψησίματος, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
Ρεβυθάδα: Στη Σίφνο θα φάτε τα ρεβύθια όπως δεν τα έχετε ξαναδοκιμάσει ποτέ. Μαγειρεμένα στο ειδικό τσουκάλι, ψήνονται για ώρες στον ξυλόφουρνο και όταν έρθουν στο πιάτο σας, απλά λιώνουν στο στόμα.
Θα τους αγαπήσετε τόσο ως μεζέδες είτε ως ορεκτικό στο γεύμα σας. Τα παλιά χρόνια, συνήθως έφτιαχναν τους ρεβυθοκεφτέδες από το περίσσευμα της ρεβυθάδας.
Μελόπιτα: Πρόκειται για μια πίτα χωρίς φύλλο, με μέλι και ανθότυρο ή μυζήθρα. Είναι απλά πεντανόστιμη και την καλύτερη θα τη βρείτε στα παραδοσιακά καφενεία της χώρας.
Καπαροσαλάτα: Η καπαροσαλάτα Σίφνου γίνεται με αποξηραμένη κάπαρη και θα τη βρείτε σαν ορεκτικό στα περισσότερα ταβερνάκια του νησιού. Θα γίνει το αγαπημένο σας άλειμμα στο ψωμί.
Μανούρα: είναι ένα από τα τυριά που θα δοκιμάσετε με αφορμή το ταξίδι σας στο νησί και σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο. Η φρέσκια μανούρα μπαίνει σε οινολάσπες και κατόπιν σε κιούπι για ωρίμανση.
Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:
Οι καλύτερες οικογενειακές δραστηριότητες στη Χαλκιδική