Το πασχαλινό τραπέζι συνήθως αποτελείται από “βαριές” και λιπαρές γεύσεις, που πρέπει να συνοδεύονται από κάτι δροσιστικό, ώστε να απολαύσουμε το γεύμα μας καλύτερα. Γι’ αυτό, φέτος είναι η ευκαιρία να δώσετε ένα τέλος στα βαρετά συνοδευτικά και δοκιμάστε κάτι το διαφορετικό με αυτές τις σαλάτες για το πασχαλινό τραπέζι.
Δώστε άλλη νότα στο γεύμα σας με αυτές τις σαλάτες για το πασχαλινό τραπέζι
Ανοιξιάτικη σαλάτα με φράουλες και αβοκάντο
Τι θα χρειαστείτε: 1 μαρούλι, 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, 5-6 φράουλες, 1 πράσινο κρεμμύδι, 1 αγγούρι
Για το ντρέσινγκ: 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 4 κουταλάκια του γλυκού λευκό βαλσάμικο, 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι μουστάρδα
Η διαδικασία: Σε ένα μικρό δοχείο ανακατεύετε τα υλικά του ντέσινγκ μαζί και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να έρθει η ώρα που θα σερβιριστεί η σαλάτα. Για τη σαλάτα, πλένετε όλα τα υλικά και τα ψιλοκόβετε. Όταν έρθει η ώρα του γεύματος, ανακατεύετε τη σαλάτα με το ντέσιγνκ και προαιρετικά ρίχνετε κάποιο ξηρό καρπό που έχετε στο σπίτι.
Σαλάτα με ψητό αχλάδι και γλυκοπατάτα
Μια πεντανόστιμη σαλάτα που σίγουρα θα βάλετε στην καθημερινότητά σας.
Τι θα χρειαστείτε: 2 αχλάδια, 1 γλυκοπατάτα, μαρούλι, 2 κ.σ cranberries. Για το dressing: 1 κ.γ μυλόξιδο, 3 κ.σ ελαιόλαδο, 1 κ.σ μουστάρδα απαλή, 1 κ.γ μέλι
Η διαδικασία: Αρχικά, κόβετε τα αχλάδια κατά μήκος και αφαιρείτε τα κουκούτσια, έτσι ώστε να γεμίσετε ένα ταψί (με λαδόκολλα) από φέτες αχλαδιού. Τα ψήνετε στους 220 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δείτε ότι “μελώνουν”. Αφαιρείτε τις φέτες του αχλαδιού και στο ίδιο ταψί τοποθετείτε κύβους από την γλυκοπατάτα (χωρίς φλούδα) και αφήνετε για άλλα 15 λεπτά. Πριν αφαιρέσετε από τον φούρνο ειδικά την γλυκοπατάτα, βεβαιωθείτε πως έχει ψηθεί, τρυπώντας τες με ένα πιρούνι.
Το μόνο που μένει είναι να τοποθετήσετε σε ένα μεγάλο μπολ το αχλάδι, τους κύβους γλυκοπατάτας, τα φύλλα μαρουλιού και τα cranberries. Για το dressing το μόνο που χρειάζεται είναι να ανακατέψετε όλα τα υλικά του και μόλις ομογενοποιηθούν να το ενσωματώσετε στην σαλάτα.
Σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών
Tα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ένα παρεξηγημένο υλικό κυρίως λόγω της μυρωδιάς τους κατά το βράσιμο. Όμως, με αυτή τη σαλάτα σίγουρα θα… επαναπροσδιορίσετε τη σχέση μεταξύ σας!
Τι θα χρειαστείτε: 1/4 φλιτζ. φρέσκο χυμό λεμονιού, 3 κ.σ ελαιόλαδο, 1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες, 1 μαρούλι, 1/3 φλιτζ. τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα, 2 κ.σ cranberries
Η διαδικασία: Σε νερό που βράζει βάζετε τα λαχανάκια Βρυξελλών να βράσουν και αλατίζετε ελαφρώς. Με ένα πιρούνι ελέγχετε πότε είναι έτοιμα και αποσύρετε για να κρυώσουν. Το μόνο που μένει είναι να τα κόψετε σε λεπτές φέτες τόσο αυτά όσο και το μαρούλι και να ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί.
Σαλάτα με ψητά μανιτάρια και ραντίτσιο
Τι θα χρειαστείτε: 2 κρεμμυδάκια εσαλότ ψιλοκομμένα, 2 κούπες μανιτάρια σε φέτες, 1 μικρό ραντίτσιο, λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα, 4 κ.σ ελαιόλαδο, 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
Η διαδικασία: Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετείτε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνετε, τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν στους 200. Μόλις είναι έτοιμα, σε ένα μπολ τοποθετείτε το ραντίτσιο κομμένο, μαζί με μαϊντανό. Γαρνίρετε όλα τα υλικά με την κρέμα βαλσάμικου και το ελαιόλαδο.