Τα 90 χιλιόμετρα από την Αθήνα για την Θήβα ποτέ δεν χρειάζονταν ιδιαίτερη σκέψη, καθώς η μία περίπου ώρα οδήγησης ήταν αφορμή ακόμα και για αυθημερόν εκδρομές. Όμως, από τότε που ανακαλύψαμε αυτό το ξεχωριστό «οινικό δημιούργημα», η απόδραση απόκτησε νέο νόημα.
Οι εμπνευστές και δημιουργοί
Οι ιδρυτές του, Πάνος και Σωτηρία Κατρισιώση, με αποφασιστικότητα, όραμα και πάθος, φύτεψαν στο ιδιόκτητο, 50 εκταρίων, αγρόκτημά τους ποικιλίες όπως Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Franc, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μονεμβάσια, Gewürztraminer και Μουχτάρο.
Ο Τρύγος
Μυστικά της επιτυχίας τους αποτέλεσαν η προσωπική εργασία, οι εξελιγμένες τεχνικές καλλιέργειας και, κυρίως, ο τρόπος που έχουν επιλέξει να τρυγούν.
Ο τρύγος εδώ γίνεται τις πρωινές ώρες, και τα σταφύλια μεταφέρονται άμεσα στο οινοποιείο με φορτηγό-ψυγείο.
Αυτό διασφαλίζει ότι μόνο τα καλύτερα σταφύλια, χωρίς χτυπήματα, θα φτάσουν στο οινοποιείο και στην κατάλληλη θερμοκρασία. Έτσι, διατηρείται η φρεσκάδα και τα χαρακτηριστικά των σταφυλιών που μεταφέρονται στα ίδια τα κρασιά.
Τα Βραβεία
Τα τελευταία χρόνια, τα κρασιά της Θηβαϊκής Γης έχουν βραβευτεί με περισσότερα από 100 χρυσά και ασημένια μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς.
*
Κρασιά που ξεχωρίσαμε
- Τρύπιο Λιθάρι – Tripio Lithari
MERLOT – CABERNET FRANC
Βαθύ πορφυρό χρώμα, βελούδινο στόμα και γενναιόδωρο τελείωμα. Στους 16-18°C,
με ψητό κρέας.
- Στίγματα – Stigmata
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ – SAUVIGNON BLANC
Βαθύ χρώμα, πλούσιο στόμα και χαρακτηριστικό τελείωμα.
Στους 8-10°C με μεσογειακή κουζίνα.
- Στίγματα – Stigmata
SYRAH – CABERNET SAUVIGNON
Πορφυρό χρώμα, πλούσιο στόμα και μεγάλη επίγευση. Στους 16-18°C με ψητό κρέας.
- Story
ΜΟΥΧΤΑΡΟ
Τριανταφυλλί χρώμα, ισορροπημένη γεύση και δροσερή επίγευση. Στους 8-10°C με ζυμαρικά.
- Story
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ
Φωτεινό χρώμα, πλούσιο στόμα και γενναιόδωρο τελείωμα. Στους 8-10°C, με πιάτα μεσογειακής και ασιατικής κουζίνας.
Katrisiosis Family
ΑΣΥΡΤΙΚΟ
Ωριμασμένο σε δρύινα βαρέλια, έντονο χρώμα, πλούσιο στόμα και γενναιόδωρο τελείωμα. Στους 8-10°C, με έντονα πιάτα.
Katrisiosis Family
ΜΟΥΧΤΑΡΟ
Παραμένει για 20 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Βαθύ κόκκινο, με βελούδινο στόμα και ολοκληρωμένη επίγευση.