Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε στην πρωτεύουσα την ανάπτυξη μιας νέας αλλά και σημαντικής κατηγορίας εστιατορίων όπως οι γαστροταβέρνες, που χαρακτηρίζεται από τον αυθορμητισμό, τη ζεστασιά της νοστιμιάς, τις πρωτότυπες ιδέες, την αναζήτηση των υλικών και τις φιλικές τιμές.
Dopios
View this post on Instagram
Το σύγχρονο Ελληνικό μεζεδοπωλείο με την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Χριστόφορου Πέσκια, βρίσκεται στα στενά του Συντάγματος. Στο Dopios, θα απολαύσετε εξαιρετικούς μεζέδες σε δημιουργικές συνταγές, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα. Σαλάτες, φρέσκα θαλασσινά, κρεατικά και φυσικά vegan και vegetarian επιλογές.
Συνοδεύστε τα πιάτα σας με ένα ντόπιο κρασί ή απόσταγμα, που θα απογειώσει τα ελληνικά αρώματα και την παραδοσιακή πρώτη ύλη. Κάτι μεταξύ παράδοσης και διεθνούς γαστρονομίας.
Μη χάσετε τη μελιτζανοσαλάτα, το τζατζίκι avocado, την τρομερή ρεβιθάδα με μανούρι ή τον τραχανά με χαλούμι και καραμελωμένο κουνουπίδι.
Foodie’s Guide: Τι καινούριο τρώμε στην Αθήνα
ΦΙΤΑ
Στην ανερχόμενη γευστικά περιοχή του Νέου Κόσμου έχει ανοίξει τις πόρτες του από το 2018 το ΦΙΤΑ του Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη, συνιδιοκτητών και chef. Στο ΦΙΤΑ το μενού τυπώνεται καθημερινά και συμπεριλαμβάνει ορισμένα σταθερά πιάτα αλλά, κυρίως, πιάτα που οι chef αποφασίζουν με βάση τις διαθέσιμες πρώτες ύλες της ημέρας. Ιδιαίτερη σημασία έχει και η βιωσιμότητα, με όλα τα υλικά να χρησιμοποιούνται στο έπακρο. Πρόκειται για ένα μαγαζί που θα σας εντυπωσιάσει τόσο για τη δημιουργικότητα των πιάτων όσο και με τη σχέση ποιότητας-τιμής.
Κορυφαίοι προορισμοί με καλό φαγητό κοντά στην Αθήνα
View this post on Instagram
Τραβόλτα
Στο Περιστέρι βρίσκεται μια ψαροταβέρνα που φέρει την υπογραφή της φρεσκάδας και της ποιότητας σε κάθε πιάτο που θα σας προσφέρει. Από ολόφρεσκα και άριστα τηγανισμένα μύδια, σε σεβίτσε που ίσως μιλάμε για τα πιο γευστικά που μπορείτε να βρείτε, μέχρι φυσικά κάθε λογής ψάρια και θαλασσινά, ψημένα στην εντέλεια.
Δείτε επίσης:
Στην Αίγινα για φρέσκο ψάρι και καλό φαγητό: Τα καλύτερα εστιατόρια