Όσο βαδίζουμε προς την Άνοιξη, η Αίγινα ολοένα και θα γίνεται ο απόλυτος προορισμός για όσους αναζητούν λίγη θάλασσα, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Φυσικά, μια μονοήμερη εκδρομή δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς καλό φαγητό. Γι’ αυτό, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα μέρη στην Αίγινα για φρέσκο ψάρι και καλό φαγητό.
Αυτά είναι τα απόλυτα μέρη στην Αίγινα για φρέσκο ψάρι και καλό φαγητό
Ο Σκοτάδης
Ο Σκοτάδης είναι βασικός λόγος για να ανακαλύψετε από την αρχή αυτό το μαγικό νησί. Η απλότητα του καφενείου που πρωτολειτούργησε το 1945 έχει μεν εξελιχθεί ωστόσο παραμένει αυθεντικό. Hint: Το «Σκοτάδης», είναι παρατσούκλι ουσιαστικά που οι ίδιοι οι ντόπιοι έδωσαν στον ιδιοκτήτη, αφού άνοιγε πριν τα χαράματα, μες στο σκοτάδι το μαγαζί του, για να ετοιμάσει ζεστή ψαρόσουπα και πρωινό καφέ για τους ψαράδες της Αίγινας.
Το Στέκι
Πρόκειται για ακριβώς αυτό που περιμένει ιδανικά κανείς από ένα μεζεδοπωλείο ενός νησιού. Άκρως αυθεντικό και πιστό στην παράδοση, με ολόφρεσκα πιάτα. Στα τραπεζάκια του θα απολαύσετε μοναδικό καλαμάρι ψητό, χταποδάκι και φυσικά ψάρια.
4 τσιπουράδικα στον Βόλο για αυθεντικούς μεζέδες
Αιγινήτισσα
Σημείο αναφοράς για φαγητό στην Αίγινα, η Αιγινήτισσα είναι ίσως η πιο ξακουστή ψαροταβέρνα του νησιού. Βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο με τα πεντακάθαρα νερά που αποτελεί πόλο έλξης για πολλά σκάφη και προσφέρεται για όλους εκείνους που θέλουν καλό φαγητό σε συνδυασμό με ωραία θέα. Είναι η ιδανική επιλογή για να φάτε φρέσκο ψάρι, διαλεχτά φρέσκα θαλασσινά και πεντανόστιμα ορεκτικά, όπως τα τηγανητά μύδια με σκορδαλιά φιστικιού και το σαγανάκι θαλασσινών, ενώ καθημερινά απ’ τον ξυλόφουρνο βγαίνουν πιάτα ημέρας.
Η ψαροταβέρνα του Νώντα
Η διάσημη ψαροταβέρνα του Νώντα λειτουργεί στην Πέρδικα της Αίγινας από το 1936 και συνδυάζει μοναδικά την υπέροχη τοποθεσία με αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις. Το παραδοσιακό αυτό εστιατόριο του νησιού σερβίρει πάντα νόστιμα θαλασσινά και ψάρια, ολόφρεσκα μέσα από τα δίχτυα των ψαράδων της περιοχής. Εκτός από φρέσκο ψάρι, η ταβέρνα προσφέρει και ιδιαίτερες παραδοσιακές συνταγές της Αίγινας, υπέροχες πίτες με χωριάτικο φύλλο και χταπόδι γιουβέτσι.
Δείτε επίσης:
Πλατεία Αγίας Ειρήνης: Η απόλυτη έξοδος που συνδυάζει τα πάντα