Ένα Σαββατοκύριακο στο κέντρο της πόλης μπορεί να είναι άκρως δημιουργικό χάρη στις εκατοντάδες επιλογές. Μια από αυτές τις επιλογές είναι η επίσκεψη σε κάποιο από τα εμβληματικά μουσεία της Αθήνας, τα οποία αξίζει να επισκεφθούμε.
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι ένας ζωντανός πολιτιστικός οργανισμός στo κέντρο της Αθήνας που εστιάζει στην προβολή των αρχαίων πολιτισμών του Αιγαίου και της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κυκλαδική τέχνη της 3ης π.Χ. χιλιετίας.
Λειτουργεί από το 1986 για να στεγάσει την ιδιωτική συλλογή αρχαιοτήτων της Ντόλλης και του Νικόλαου Γουλανδρή. Έκτοτε, επεκτάθηκε σημαντικά και σήμερα φιλοξενεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες ιδιωτικές συλλογές Κυκλαδικής Τέχνης στον κόσμο, με αντιπροσωπευτικά δείγματα των παγκοσμίως γνωστών μαρμάρινων κυκλαδικών ειδωλίων.
Μέχρι τον Ιανουάριο θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την τρέχουσα έκθεση “Κάλλος – Η υπέρτατη ομορφιά”.
Μη χάσετε την ευκαιρία για καφέ σε ένα μοναδικό περιβάλλον
Μετά την περιήγησή σας στο μουσείο, μη χάσετε την ευκαιρία για έναν απολαυστικό καφέ ή και φαγητό, στο Cycladic Café. Πρόκειται για μια κρυφή όαση στο κέντρο της Αθήνας. Ο σύγχρονος σχεδιασμός του έγινε από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects με πηγή έμπνευσης τη συλλογή της Κυκλαδικής Τέχνης του Μουσείου.
Το υποβλητικό αέρινο στέγαστρο-γλυπτό του Στέλιου Κόη, σήμα κατατεθέν του νέου Cycladic Café, δημιουργεί διακριτικές φωτοσκιάσεις ενώ το φυσικό φως που διαχέεται στο χώρο συμπληρώνει φωτισμός με την υπογραφή της Ελευθερίας Ντεκώ.
Εθνική Πινακοθήκη
Η Εθνική Πινακοθήκη είναι ένα κόσμημα και ένας πνεύμονας πολιτισμού για τον οποίο η Αθήνα πρέπει να είναι υπερήφανη. Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ιδανική ευκαιρία να την επισκεφθείτε λόγω μιας εξαιρετικά σημαντικής έκθεσης που δεν πρέπει κανείς να χάσει.
Ειδικά για όσοι δεν έχουν ταξιδέψει στο Λούβρο, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα σε έργα από την έκθεση: «Τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου».
Έργα δια χειρός Μποτιτσέλι, Γκρέκο, Βελάσκεθ, Ρέμπραντ, Γκόγια, Βερονέζε, Ρέινολτς, Νταβίντ, Ενγκρ, Ντελακρουά, αλλά και παλαιότερα, συνθέτουν ένα εξαιρετικά γοητευτικό σύνολο, καρπό της συνεργασίας της Εθνικής Πινακοθήκης με το Λούβρο.
Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία αλλά και ιδανική επιλογή για να συνεχίσετε μετά την περιήγηση στο Μουσείο, την βόλτα σας στις κοντινές γειτονιές του Παγκρατίου και του Κέντρου.
Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
Αυτό το μουσείο-κόσμημα της Αθήνας, σχεδιάστηκε για να στεγάσει τα έργα της Συλλογής του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.
Η συλλογή επικεντρώνεται στη νεότερη και σύγχρονη τέχνη Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβάνοντας σπάνια έργα τέχνης μεγάλων ονομάτων της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας όπως Cézanne, van Gogh, Gauguin, Monet, Degas, Rodin, Toulouse-Lautrec, Bonnard, Picasso, Braque, Léger, Miró, Giacometti, Balthus, καθώς και έργα διακεκριμένων ονομάτων της ελληνικής πρωτοποριακής ζωγραφικής όπως Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης.
Το μουσείο μπορεί να σας προσφέρει όχι μόνο συγκίνηση λόγω των σπουδαίων έργων που στεγάζει, αλλά και μια πρωτότυπη γευστική εμπειρία.
Το B&E Goulandris Café-Restaurant, λοιπόν, σας περιμένει σε έναν όμορφο με λιτή αλλά υψηλή αισθητική, χώρο. Το μενού επιμελείται η ομάδα του IT Restaurant (Σκουφά 29, Κολωνάκι), έχοντας σκοπό να προσφέρει μία πρωτότυπη γευστική εμπειρία που αναδεικνύει τα ελληνικά προϊόντα με δημιουργικά twist.
Μουσείο Μπενάκη
Το Μουσείο Μπενάκη πρόκειται για ένα εμβληματικό κέντρο πολιτισμού. Με πρωταρχικό του στόχο να προστατεύσει ποικίλες συλλογές, να στηρίξει την επιστημονική έρευνα στα πολλαπλά πεδία της τέχνης και να επιμορφώσει το κοινό, αποτελεί χωρίς αμφιβολία έναν μοναδικό χώρο γνώσης.
Προϊστορική, αρχαία ελληνική, ρωμαϊκή, βυζαντινή και ισλαμική τέχνη, ιστορικά κειμήλια, συλλογές ζωγραφικής και πολλά ακόμα, σε περιμένουν στον χώρο του Μουσείου Μπενάκη. Ένα ταξίδι ανάμεσα στα 120.000 έργα τέχνης ξεκινάει.
Δείτε επίσης:
Πού θα φάμε μετά το θέατρο; Προτάσεις για ποτό και φαγητό στην Αθήνα
Οικογενειακά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα: Ο Μύλος των Ξωτικών σας περιμένει