Η περίοδος των γιορτών είναι ιδανική για να αναζητήσετε premium γαστρονομικές εμπειρίες. Σε αυτά τα εστιατόρια θα αφεθείτε σε γεύσεις πρωτότυπες και καινοτόμες και θα ανακαλύψετε νέους γευστικούς ορίζοντες σε αυτά τα απόλυτα menu degustation στην Αθήνα.
Πού θα γευτείτε τα απόλυτα menu degustation στην Αθήνα;
Σπονδή: Ένα κορυφαίο menu degustation στην Αθήνα
Η Σπονδή είναι σημείο αναφοράς για το fine dining στη χώρα.
Ένα menu «Ανακάλυψης» προτείνει η βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin, Σπονδή. Ο Executive Chef Arnaud Bignon με σημαντική εμπειρία στην υψηλή γαστρονομία σχεδιάζει ένα μοναδικό menu βασισμένο σε εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες ενώ η πολυετής συνεργασία του με τον Chef de Cuisine Άγγελο Λάντο διασφαλίζει την ποιότητα και διατηρεί την κουζίνα του εστιατορίου στο ανώτατο επίπεδο.
Herve Restaurant
Μια συγκλονιστική γαστρονομική εμπειρία προσφέρει το εστιατόριο Herve.
To menu degustation του εστιατορίου θα σας ταξιδέψει και θα σας εντυπωσιάσει, αφού είναι αποτέλεσμα της συλλογής εμπειριών, γεύσεων και γνώσεων του πολυβραβευμένου chef, Herve Pronzato.
Delta Restaurant
Ένα αινιγματικό Haute Cuisine αφήγημα που ξεδιπλώνεται σταδιακά, μέσα από 3 διαφορετικά menu: Πρωτεΐνης (Οmnivore), Vegetarian & Vegan. Το κάθε menu περιλαμβάνει 17 πιάτα που έχει δημιουργήσει ο χαρισματικός Γιώργος Παπαζαχαρίας και επιμελείται ο ταλαντούχος Θάνος Φέσκος, με την ομάδα του.
Κάθε menu αποτελείται από 17 πιάτα -τα 6 είναι ορεκτικά, τα 5 είναι κυρίως, τα 3 είναι γλυκά και τα 3 είναι mignardises. Το γεύμα μπορεί να συνοδεύσει juice pairing ή και wine pairing με 6 διαφορετικά κρασιά & αποστάγματα.
Soil
Ο βραβευμένος chef Τάσος Μαντής είναι ένας εκ των κορυφαίων της γαστρονομίας της χώρας και αυτό αποτελεί από μόνο του, μια εγγύηση για το συγκλονιστικό menu degustation που θα γευτείτε στο Soil.
Σε απευθείας σύνδεση με το κτήμα του chef στο Αλεποχώρι, αλλά και με παραγωγούς και τροφοσυλλέκτες, η δημιουργική κουζίνα του στηρίζεται στη φύση.
Σε μία υπέροχη νεοκλασική κατοικία πίσω από το Καλλιμάρμαρο, ο chef δημιουργεί δύο διαφορετικά degustation menu 9 και 14 πιάτων, εμπνευσμένος από την ελληνική φύση και την εποχικότητα.
Η εμπειρία σας στο Soil μπορεί να απογειωθεί με απλό ή premium wine pairing.
CTC
To CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη είναι ένα από τα εστιατόρια που μπήκαν στον “έναστρο ουρανό” της Αθήνας, κερδίζοντας ένα αστέρι Michelin. Γι’ αυτό προετοιμαστείτε για μια μοναδική εμπειρία μέσω του menu «Voyage» 11 πιάτων που εμπνέεται από τη γαστρονομική ιστορία και ταυτότητα της Ελλάδας και αναμειγνύει γεύσεις με διακριτική καινοτομία.
Βρείτε εδώ όλες τις προτάσεις του ΔΙΑΚΟΠΕΣ για φαγητό και ποτό στην Αθήνα.
Δείτε επίσης:
Φαγητό στο Παγκράτι: Όλα όσα αξίζει να φάμε στη hype γειτονιά του κέντρου
Παγκόσμια ημέρα Ξινόμαυρου: Όσα πρέπει να ξέρουμε για την σπουδαία ποικιλία