Ο Νομός Ευρυτανίας αποτελεί τον ιδανικό τόπο για τους φίλους του εναλλακτικού τουρισμού (πεζοπορία, αναρρίχηση, ορειβασία, διάσχιση φαραγγιών, ράφτινγκ, κανό – καγιάκ, διαδρομές με 4×4 κ.ά.) αλλά και για όσους αγαπούν το καλό φαγητό. Μετά από μια περιήγηση στα όμορφα χωριά της περιοχής, δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιστρέψετε με αρκετά τοπικά προϊόντα. Ένας τόπος, όπως είναι η Ευρυτανία, με τέτοιο γαστρονομικό πλούτο δεν θα μπορούσε παρά να έχει και τις αντίστοιχες γαστρονομικές γιορτές που οργανώνουν οι ντόπιοι, για να διαφημίσουν ακόμη περισσότερο τα αγαθά τους και για να μας προσκαλέσουν να γνωρίσουμε από κοντά την παράδοσή τους.
Δείτε στο αφιέρωμα του Διακοπές θα αγοράσετε από το Καρπενήσι:
Παραδοσιακά προϊόντα Ευρυτανίας: Τι θα ψωνίσουμε από το Καρπενήσι
Ας δούμε τις γαστρονομικές γιορτές που γίνονται κάθε χρόνο στην Ευρυτανία
Γιορτή Κάστανου
Η Γιορτή Κάστανου πραγματοποιείται στην Αγία Τριάδα τέλη Οκτωβρίου και είναι μια μεγάλη γιορτή με ψητά κάστανα και μαγειρική με βάση το κάστανο, χορό και κέφι με τη συνοδεία παραδοσιακής ζωντανής μουσικής.
Γιορτή Τσίπουρου
Στη Δομνίστα, ένα γραφικό ορεινό χωριό σε υψόμετρο 1.050 μέτρα, κάθε τέλος Οκτωβρίου πραγματοποιείται η Γιορτή Τσίπουρου, που ήδη μετράει αρκετά χρόνια επιτυχίας.
Η εκδήλωση προσελκύει ντόπιους και επισκέπτες που συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία απόσταξης τσίπουρου, να γευτούν το παραδοσιακό ποτό με τη συνοδεία ντόπιων μεζέδων και να διασκεδάσουν.
Γιορτή Μανιταριού
Γιώργος Μάντικας: Η συλλογή άγριων μανιταριών και τα μυστικά της
Κάθε Μάιο το Κρίκελλο φιλοξενεί τη Γιορτή Μανιταριού. Κατά τη διάρκειά της, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για τα είδη μανιταριών και την εδωδιμότητά τους, ενώ διοργανώνονται και οργανωμένες εξορμήσεις στο δάσος για τη συλλογή μανιταριών. Η γιορτή ολοκληρώνεται με πιάτα που έχουν ως βάση τους το μανιτάρι και ζωντανή μουσική.
Δείτε ακόμη στο Διακοπές:
Πού θα φάμε στο Καρπενήσι; Παραδοσιακό φαγητό στον αγαπημένο προορισμό