Κρασί: Φύγαμε για οινοτουρισμό στην Πελοπόννησο;

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Κρασί: Φύγαμε για οινοτουρισμό στην Πελοπόννησο;

Οι λάτρεις του κρασιού θα έχουν πάντα μια καλή αφορμή να ταξιδέψουν. Αυτή τη φορά δίνουμε ραντεβού για οινοτουρισμό στην Πελοπόννησο.

Unsplash

Σε ποια οινοποιεία θα πάμε για οινοτουρισμό στην Πελοπόννησο;

Κτήμα Σκούρα

Πρόκειται για ένα από τα οινοποιεία της χώρας που έχουν επενδύσει πολύ στην έννοια του οινοτουρισμού και της επισκεψιμότητας του κοινού. Οι εγκαταστάσεις στο Κτήμα Σκούρα προσφέρουν μια ξεχωριστή οινική εμπειρία.

Κατά την επίσκεψη σας στο Κτήμα Σκούρα αρχικά θα απολαύσετε μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, στη συνέχεια θα μυηθείτε στο κρασί ανάλογα με τη γευσιγνωσία που θα επιλέξετε και εν τέλει μπορείτε να απολαύσετε τοπικά εδέσματα με θέα στη φύση.

Unsplash

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης αναλύεται η ιστορία του οινοποιείου, η σημερινή της πορεία καθώς και λίγα λόγια για την ζώνη ονομασίας προέλευσης, Νεμέα. Στα στάδια της παραγωγής παρουσιάζονται σταδιακά η διαδικασία εμφιάλωσης, οινοποίησης και ωρίμανσης του κρασιού. Αφού τελειώσει η ξενάγηση, αναλύονται τα βήματα της γευσιγνωσίας και έχετε τη δυνατότητα ακόμα και με το πέρας της γευσιγνωσίας να παραμείνετε και να απολαύσετε τη θέα από τους αμπελώνες.

Κτήμα Σεμέλη

Το κτήμα Σεμέλη βρίσκεται στην καρδιά της Νεμέας. Με ιστορία να ξεκινάει από το 1979, αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς στο χώρο του κρασιού στην Ελλάδα, τόσο για τις προηγμένες εγκαταστάσεις όσο και για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων, σε μία πλαγιά κατάφυτη από αμπέλια η οποία θεωρείται από τα καλύτερα terroir της Ελλάδας.

Unsplash

Κτήμα Παλυβού

Πρόκειται για ένα κτήμα που έχει στην ιδιοκτησία του έναν από τους δύο μεγαλύτερους αμπελώνες της Νεμέας. Πάνω από 300 στρέμματα με Αγιωργίτικο, Ροδίτη, Μαλαγουζιά, Merlot, Chardonnay και άλλες ποικιλίες, μας προσφέρουν οίνους κορυφαίας ποιότητας.

Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε την διαδικασία παραγωγής του κρασιού με το φημισμένο όνομα Νεμέα, είναι να μας ακολουθήσετε σε μια διαδρομή που περνάει μέσα από τον αμπελώνα και την αμπελοοινική καλλιέργεια, εκεί όπου όλα ξεκινούν, συνεχίζει στο οινοποιείο και εξελίσσεται στην αίθουσα παλαίωσης του κτήματος με τα 300 δρύινα βαρέλια Γαλλικής και Αμερικάνικης δρυός.

Pexels

Κατά την ξενάγηση θα μάθετε τα πάντα για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του terroir της Νεμέας αλλά και για τη μοναδικότητα του Αγιωργίτικου. Έπειτα, θα περιηγηθείτε στον χώρο της παραγωγής, θα μεταβείτε στην αίθουσα παλαίωσης και φυσικά θα κάνετε γευστική δοκιμή!

Κτήμα Τσέλεπου

Το οινοποιείο του Κτήματος Τσέλεπου είναι υψηλής αισθητικής αλλά ταυτόχρονα λιτό και λειτουργικό. Μετά από μελέτη και παρακολούθηση του αρκαδικού αμπελώνα ο Γιάννης Τσέλεπος επέλεξε το 1989 για εγκατάσταση του Κτήματος τις ανατολικές πλαγιές του Πάρνωνα.

Λόφοι με ιδανική αποστράγγιση, είναι ικανά να παράγουν κρασιά υψηλής ποιότητας πραγματικούς πρεσβευτές του Αρκαδικού αμπελώνα. Στο Κτήμα Τσέλεπου θα έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε ανάμεσα σε Introductory wine tasting, Premium wine tasting και Οld Vintage wine tasting.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Η Wine Gini μας ξεναγεί με φρέσκια ματιά στον κόσμο του κρασιού


Βασίλης Παπαγιαννάκος: Αναδεικνύοντας το Μαρκόπουλο σε οινοτουριστικό προορισμό

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα