Οι αλμυρές τάρτες που θα ξεχωρίσουν στο τραπέζι σας

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Οι αλμυρές τάρτες που θα ξεχωρίσουν στο τραπέζι σας

Μια σπιτική τάρτα ίσως είναι κάτι που δεν συνηθίζετε να φτιάχνετε καθώς η ζύμη τάρτας είναι μια διαδικασία που μπορεί να πάρει χρόνο, αφού θέλει μία ώρα ξεκούραση, προσεγμένο ολιγόλεπτο ψήσιμο στην αρχή ώστε να μη φουσκώσει και γενικότερα, το ζύμωμα απαιτεί προσοχή. Γι’ αυτό, αν θέλετε έτοιμη την τάρτα σας πιο σύντομα, επιλέξτε μια έτοιμη από το super market, που θα σας λύσει τα χέρια! Μη ξεχνάτε πως η τάρτα είναι ιδανικός τρόπος για να αξιοποιήσετε leftovers όπως διάφορα τυριά που δεν ξέρετε τι να κάνετε, κομμάτια αλλαντικών, κοτόπουλο που περίσσεψε από το κυριακάτικο τραπέζι και πολλά ακόμη. Με αυτές τις αλμυρές τάρτες θα εμπλουτίσετε το brunch στο σπίτι ή το ταπεράκι του γραφείου!


Σπιτικό φαγητό στο γραφείο: 3+1 εστιατόρια και μαγειρεία για μαμαδίστικο γεύμα


Τάρτα με μανιτάρια

Πηγή: Pexels

Τι θα χρειαστείτε: 1 κιλό μανιτάρια, 150-200 γρ. καπνιστό ζαμπόν, 300 γρ. κρέμα γάλακτος, 3 αβγά, 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες, θυμάρι, αλατοπίπερο

Η εκτέλεση: Κόβετε τα μανιτάρια σε κομμάτια και τα σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο, 1κ.γλ. θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Αφαιρείτε και αφήνετε τα μανιτάρια μέσα σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το καπνιστό ζαμπόν μαζί με τα πράσα. Τα αφήνετε να καραμελώσουν για 4-5 λεπτά και αποσύρετε.


Σε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση, που έχετε λαδώσει, βάζετε τα φύλλα της ζύμης. Στρώνετε μία λαδόκολλα πάνω από το φύλλο και τοποθετείτε ρεβίθια από πάνω για βάρος. Ψήνετε τη βάση της τάρτας στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. (Αυτή είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσετε σε όλες τις τάρτες)


Αφαιρείτε τη βάση της τάρτας από τον φούρνο, μαζί με τη λαδόκολλα και τα ρεβίθια και προσθέτετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κρέμα, τα αβγά και το θυμάρι μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα ρίχνετε από πάνω. Ψήνετε την τάρτα μανιταριών στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.


Γιώργος Μάντικας: Η συλλογή άγριων μανιταριών και τα μυστικά της


Η περίφημη quiche lorraine

Πηγή: Unsplash

Τι θα χρειαστείτε: 200 γρ καπνιστό μπέικον (σε κυβάκια), 3 αβγά, 1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο

Εκτέλεση: Σε τηγάνι σοτάρετε το μπέικον μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Τότε, το αποσύρετε και το αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να βγάλει το περιττό λίπος. Έπειτα, σε ένα μπολ προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Αφού κάνετε τη διαδικασία με το πρώτο ψήσιμο της τάρτας, προσθέστε το μείγμα της γέμισης και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δείτε πως η κρέμα έπηξε και έχει πάρει ωραίο χρώμα.

Πηγή: Unsplash

Η τάρτα των leftover τυριών

Τι θα χρειαστείτε: 200-250 γρ. κρέμα γάλακτος, 2 φλιτζάνια από ό,τι τυριά σας έχουν περισσέψει στο σπίτι, αρκετό πιπέρι

Εκτέλεση: Αρχικά χτυπάτε τα αβγά και σε ένα μπολ τα ανακατεύετε με όλα τα τυριά και τη κρέμα γάλακτος και το πιπέρι. Κάνετε τη διαδικασία με το αρχικό ψήσιμο της ζύμης, προσθέτετε τη γέμιση και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά (ή και παραπάνω) μέχρι να δείτε πως έχει πάρει το τέλειο χρώμα.

Δείτε επίσης:

Σάββατο πρωί στο κέντρο: Πού θα πάμε για καφέ και φαγητό


Αυτά είναι τα σουβλάκια της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσετε

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα