Είστε λάτρεις των κέικ; Δείτε 3 πανεύκολες συνταγές

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Είστε λάτρεις των κέικ; Δείτε 3 πανεύκολες συνταγές

Ένα κέικ υπάρχει συνήθως σε κάθε νοικοκυριό, μιας και σου λύνει τα χέρια. Ένα κομμάτι αποτελεί ιδανική λιχουδιά για όλες τις ώρες της ημέρας και ειδικά αν πρόκειται για υγιεινές εκδοχές που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από γλυκά με πολλή ζάχαρη και θερμίδες. Και φυσικά αρέσει σε όλη την οικογένεια!

Κέικ βανίλιας

Τα υλικά που θα χρειαστούμε: 300 γρ. αλεύρι, 4 αυγά, 200 γρ. βούτυρο, 200 γρ. ζάχαρη της προτίμησής σας, ξίσμα πορτοκαλιού, γάλα, μπέικιν πάουντερ, βανίλια.

Πηγή: Unsplash

Παρασκευή: Χτυπήστε σε μίξερ χειρός το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και προσθέστε σταδιακά τα αυγά και το αλεύρι. Καθώς χτυπάτε τα αυγά, χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέστε το γάλα, το ξίσμα από το πορτοκάλι ανακατέψτε και σιγά σιγά ρίξτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και μία πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-180 βαθμούς για περίπου 60′.


3+1 απλές, λαχταριστές συνταγές με αβοκάντο


 

Κέικ με σοκολάτα

Τα υλικά που θα χρειαστούμε: 150 γρ. κουβερτούρα, 200 γρ. βούτυρο, 200 γρ. ζάχαρη, 4 αυγά, δύο βανίλιες, 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και μπέικιν πάουντερ.

Πηγή: Unsplash

Παρασκευή: Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφήστε τη στην άκρη μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Χτυπήστε σε μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη και αφού χαμηλώσετε λίγο ταχύτητα προσθέστε σιγά σιγά και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα, τις δύο βανίλιες, μια πρέζα αλάτι και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-180 βαθμούς για περίπου 50′-60′.  Tip: Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κουβερτούρα με σκόνη κακάο.

Μία vegan εκδοχή

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει μία vegan εκδοχή. Στη γεύση δεν έχει άλλωστε τίποτα να ζηλέψει από τις άλλες συνταγές και είναι και πιο υγιεινή. Tip: Κατάλληλο και για τις περιόδους νηστείας.


Αθήνα: Πού θα απολαύσουμε τα καλύτερα vegan γλυκά


Τα υλικά που θα χρειαστούμε:  3/4 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι, 1 φλ. ζάχαρη καρύδας, σπορέλαιο, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα, σταγόνες κουβερτούρας, καρύδι ψιλοκομμένο, λίγο κονιάκ. Tip: Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε φουντούκι, σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας.

Πηγή: Unsplash

Παρασκευή: Ανακατέψτε τα υγρά υλικά και ρίξτε σιγά σιγά όλα τα στερεά στο υγρό μείγμα. Ανακατέψτε καλά. Στη συγκεκριμένη συνταγή δεν απαιτείται η χρήση μίξερ λόγω της απουσίας αυγών και γαλακτοκομικών. Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίξτε τις σταγόνες κουβερτούρας, το καρύδι και τις σταφίδες ή τα φρούτα που τυχόν επιλέξετε. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-180 βαθμούς για περίπου 50′.


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Γεύση από χωριό: 2+1 πίτες με άρωμα παράδοσης

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα