Φαγητό στον Αργοσαρωνικό: Ένας οδηγός για φαγητό σε Ύδρα, Αίγινα, Σπέτσες

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 4'
Φαγητό στον Αργοσαρωνικό: Ένας οδηγός για φαγητό σε Ύδρα, Αίγινα, Σπέτσες

Από τις αρχές της Άνοιξης μέχρι και το Φθινόπωρο, μια μονοήμερη -ή και παραπάνω- απόδραση στον Αργοσαρωνικό είναι κλασική συνήθεια, ειδικά για τους Αθηναίους. Ας δούμε πού θα φάμε καλά σε Ύδρα, Σπέτσες και Αίγινα.

Ύδρα

Ξερή Ελιά

Μια ιστορική ταβέρνα και σημείο αναφοράς του νησιού. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα στέκια του Λέοναρντ Κοεν, ο οποίος είχε ονομάσει έτσι και ένα από τα ανέκδοτα τραγούδια του. Σε μια πανέμορφη και ζεστή αυλή, υπό την σκια του επιβλητικού δέντρου, θα απολαύσετε μαγειρευτά, άψογα ψητά (δοκιμάστε τα παϊδάκια) αλλά εννοείται και φρέσκα ψάρια.

Caprice

Το Caprice αποτελεί από το 1994 το μέρος όπου όλοι οι ταξιδιώτες και οι ντόπιοι απολαμβάνουν αυθεντική ιταλική κουζίνα στο νησί. Εκεί θα βρείτε τόσο εξαιρετική πίτσα, όσο και πιάτα με ολόφρεσκα θαλασσινά όπως τα best seller ριζότο σουπιάς και λιγκουίνι με αχινό.

Πηγή: Unsplash

Ενάλιον Bar – Restaurant

Στο Ενάλιον θα απολαύσετε ένα γαστρονομικό ταξίδι με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Οι επιλογές είναι πολλές, καθώς το μενού συνδυάζει φρέσκια ψάρια και θαλασσινά, με ποιοτικά κρέατα και ολόφρεσκα λαχανικά. Η παραδοσιακή κουζίνα του θα σας προσφέρει αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Αποτελεί ιδανικό στέκι για να απολαύσετε τον καφέ σας, το ποτό ή ένα δροσιστικό cocktail με την παρέα σας. Όλα αυτά φυσικά δίπλα στη θάλασσα, στην όμορφη παραλία του Βλυχού.

Η Ωραία Ύδρα

Μια δημιουργική ομάδα που ξέρει πολύ καλά από γνήσιες γεύσεις κρύβεται πίσω από αυτό το εστιατόριο που θα βρείτε στην καρδιά του λιμανιού. Πρόκειται για ένα εστιατόριο με φρέσκιες ιδέες, που θα απολαύσετε μια πραγματικά ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο νησί.

Πηγή: Unsplash

Ψαροπούλα

Η συγκεκριμένη ταβέρνα λειτουργεί στο λιμάνι από το 1911 και αποτελεί σταθερή επιλογή όσων επισκέπτονται το νησί. Η παραδοσιακή κουζίνα έχει την τιμητική της, με ολόφρεσκα ψάρια και σπιτικό φαγητό.

Όμιλος

Εκεί που στεγαζόταν η περίφημη Λαγουδέρα, θα βρείτε ένα μπαρ-εστιατόριο ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα. Αξίζει να επισκεφθείτε το μέρος λόγω της εξαιρετικά προνομιακής του τοποθεσίας, είτε για ένα cocktail είτε για φαγητό.

Σπέτσες

Πηγή: Shutterstock

Το Καφενείον

Πρόκειται για ένα γραφικό καφενείο με μεγάλη ιστορία για το νησί. Είναι ιδανικό για ούζο και μεζέδες.

Tarsanas

Πρόκειται για μια σταθερή αξία για όσους σέβονται και τιμούν τους εκλεκτούς ψαρομεζέδες. Σε αυτή την εκλεπτυσμένη ψαροταβέρνα που λειτουργεί από το 1998, καθημερινά φτάνουν ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά τα οποία σας περιμένουν για να τα απολαύσετε.

Nta – Water of love

Στο Νερό της Αγάπης θα γευτείτε την απλότητα των φρέσκων ψαριών και θαλασσινών. Η θέα είναι μοναδική.

Πηγή: Unsplash

Αίγινα

Ο Σκοτάδης

Ο Σκοτάδης είναι βασικός λόγος για να ανακαλύψετε από την αρχή αυτό το μαγικό νησί. Η απλότητα του καφενείου που πρωτολειτούργησε το 1945 έχει μεν εξελιχθεί ωστόσο παραμένει αυθεντικό. Hint: Το «Σκοτάδης», είναι παρατσούκλι ουσιαστικά που οι ίδιοι οι ντόπιοι έδωσαν στον ιδιοκτήτη, αφού άνοιγε πριν τα χαράματα, μες στο σκοτάδι το μαγαζί του, για να ετοιμάσει ζεστή ψαρόσουπα και πρωινό καφέ για τους ψαράδες της Αίγινας.

Το Στέκι

Πρόκειται για ακριβώς αυτό που περιμένει ιδανικά κανείς από ένα μεζεδοπωλείο ενός νησιού. Άκρως αυθεντικό και πιστό στην παράδοση, με ολόφρεσκα πιάτα. Στα τραπεζάκια του θα απολαύσετε μοναδικό καλαμάρι ψητό, χταποδάκι και φυσικά ψάρια.

Πηγή: Unsplash

4 τσιπουράδικα στον Βόλο για αυθεντικούς μεζέδες


Αιγινήτισσα

Σημείο αναφοράς για φαγητό στην Αίγινα, η Αιγινήτισσα είναι ίσως η πιο ξακουστή ψαροταβέρνα του νησιού. Βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο με τα πεντακάθαρα νερά που αποτελεί πόλο έλξης για πολλά σκάφη και προσφέρεται για όλους εκείνους που θέλουν καλό φαγητό σε συνδυασμό με ωραία θέα. Είναι η ιδανική επιλογή για να φάτε φρέσκο ψάρι, διαλεχτά φρέσκα θαλασσινά και πεντανόστιμα ορεκτικά, όπως τα τηγανητά μύδια με σκορδαλιά φιστικιού και το σαγανάκι θαλασσινών, ενώ καθημερινά απ’ τον ξυλόφουρνο βγαίνουν πιάτα ημέρας.

Η ψαροταβέρνα του Νώντα

Η διάσημη ψαροταβέρνα του Νώντα λειτουργεί στην Πέρδικα της Αίγινας από το 1936 και συνδυάζει μοναδικά την υπέροχη τοποθεσία με αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις. Το παραδοσιακό αυτό εστιατόριο του νησιού σερβίρει πάντα νόστιμα θαλασσινά και ψάρια, ολόφρεσκα μέσα από τα δίχτυα των ψαράδων της περιοχής. Εκτός από φρέσκο ψάρι, η ταβέρνα προσφέρει και ιδιαίτερες παραδοσιακές συνταγές της Αίγινας, υπέροχες πίτες με χωριάτικο φύλλο και χταπόδι γιουβέτσι.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

4+1 τρόποι για να κάνετε low budget διακοπές


Τα top μέρη για διακοπές με παιδιά δίπλα στη θάλασσα

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα