Για ένα γεύμα που θα μας προσφέρει μια γευστική εμπειρία υπάρχουν οι σταθερές διευθύνσεις που έχουν λάβει διακρίσεις ανά τα χρόνια αλλά και οι νέες πολυαναμενόμενες αφίξεις που περιμένουμε να ανοίξουν τις πόρτες τους πολύ σύντομα.
Cookoovaya
Oι Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς και Μάνος Ζουρνατζής με την Cookoovaya, αποτελούν μια σταθερά στη γαστρονομική σκηνή της πόλης. Η δημιουργική κουζίνα τους αποτελεί μια ολοκληρωτική εμπειρία και τις γεύσεις που θα σας προσφέρει θα τις θυμάστε για πολύ καιρό.
Info: Χατζηγιάννη Μέξη 2A, Αθήνα | Website
Botrini’s
Και ποιος δεν γνωρίζει το Botrini’s. Το πολυβραβευμένο όραμα του Έκτορα Μποτρίνι, που έγινε πραγματικότητα και εδώ και χρόνια, αποτελεί σταθερή αξία για το fine dining φαγητό της χώρας μας. Σε μια μονοκατοικία του 1939 στο Χαλάνδρι όπου εγκατέστησε πριν 10 χρόνια το εστιατόριό του, ο chef απέσπασε πολλές διακρίσεις ‒ Χρυσούς Σκούφους, αστέρια από τα FNL Best Restaurant Awards και φυσικά, αστέρια Michelin.
Το Botrini’s είναι πολυδιάστατο, αφού μπορεί να υποστηρίξει private dining & events αλλά και catering προκειμένου να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Κάθε δημιουργία που θα γευτείτε από το Botini’s, όποιο μενού και να επιλέξετε, είναι βέβαιο πως θα σας μείνει αξέχαστο.
Info: Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι | Website
Varkoulko Seaside
Για τον Λευτέρη Λαζάρου, τον μετρ της ψαροφαγίας και το δημιούργημά του, το Βαρούλκο δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να ειπωθούν. Το πολυβραβευμένο εστιατόριο (χρυσοί σκούφοι, αστέρια michelin) είναι η πρώτη στάση για όποιον αγαπά τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Ψάρι και θαλασσινά στον Πειραιά: Οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό
Το δίδυμο Λευτέρη Λαζάρου και Γιάννη Παρίκου πολύ απλά απογειώνει δημιουργικά τις ολόφρεσκιες πρώτες ύλες και είναι βέβαιο πως θα σας συγκλονίσει. Το άψογο service, η μεγάλη γκάμα σε ετικέτες κρασιών και το μοντέρνο άγγιγμα στα πιάτα, εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη.
Μερικά highlight: καρπάτσιο χταπόδι με καπνιστή φάβα| όλα τα ψητά ψάρια ημέρας| χτένια με καραμελωμένο μαύρο βαλσάμικο
Info: Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο|Website
Tα openings που περιμένουμε:
Γεύμα στην Εθνική Πινακοθήκη: Μια exclusive εμπειρία
Με εμπνευσμένη την ονομασία του από τον Έλληνα εικαστικό Κωνσταντίνο Παρθένη, το Parthenis, είναι το εστιατόριο που ετοιμάζεται να ανοίξει μέσα στην Εθνική Πινακοθήκη. Στις γεύσης και την κουζίνα θα ηγείται ο Έκτορας Μποτρίνι.
Το Soil με τον Τάσο Μαντή
Μια από τις πιο σημαντικές γαστρονομικές αλλαγές που έγιναν φέτος ήταν η αποχώρηση του Τάσου Μαντή από την κουζίνα της Hytra.
Φαίνεται πως ο βραβευμένος σεφ πλέον ήταν έτοιμος να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του, ακολουθώντας πιστά την ολιστική φιλοσοφία του. Επιθυμία του είναι το μενού του νέου εστιατορίου να καθορίζεται από τις βιολογικές καλλιέργειες του κτήματος και να ακολουθεί την εποχικότητά τους.
Το Soil θα ανοίξει τις πόρτες του πιθανότατα στις αρχές Νοεμβρίου, σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό στη γειτονιά του Καλλιμάρμαρου.
Brutus Tavern: Για όσους απολαμβάνουν το καλό κρέας με το κρασί που του αξίζει
Στο Brutus Tavern που θα ανοίξει σύντομα τις πόρτες του στο Κολωνάκι, θα έχετε την δυνατότητα να γευτείτε το μενού που θα φέρει τη σφραγίδα του Μιχάλη Νουρλόγλου.
Στο μενού την τιμητική τους θα έχουν ποιοτικές κοπές από επιλεγμένες φάρμες ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στα κρασιά.
Loco: Μια taqueria δια χειρός Αθηναγόρα Κωστάκου
Πρώτη αθηναϊκή εμφάνιση μετά από πολύ καιρό του Αθηναγόρα Κωστάκου, όπου μαζί με τον Λέλο Γεωργόπουλο ανοίγουν μια μεξικάνικη taqueria που βάζει στο προσκήνιο τα tacos και τα ceviche, φυσικά και τις τεκίλες, τα μεσκάλ και τα κοκτέιλ τους.
Ραντεβού στην Καλαμιώτου 15, που ανοίγει μέχρι το τέλος του μήνα.
Βρείτε εδώ όλες τις προτάσεις του ΔΙΑΚΟΠΕΣ για φαγητό και ποτό στην Αθήνα.