Fine dining στη Θεσσαλονίκη: 4 διευθύνσεις για μοναδικά γεύματα

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Fine dining στη Θεσσαλονίκη: 4 διευθύνσεις για μοναδικά γεύματα

Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη με φανατικούς θαυμαστές και για πολλούς το φαγητό της είναι εξαιρετικής ποιότητας. Πράγματι, στη συμπρωτεύουσα θα βρείτε πολλά καλά εστιατόρια για προσεγμένα γεύματα και γι’ αυτό εμείς σας προτείνουμε 4 από αυτά, που ανεβάζουν τον γαστρονομικό πήχη της πόλης.

Στα Καλά Καθούμενα

Ακόμη και αν δεν έχετε καμία σχέση με Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιθανό να έχετε “πέσει πάνω” στα πιάτα του μαγαζιού στο instagram. Ο ιδιοκτήτης Στέφανος Σαράτσης είναι ένας “μάγος του κρέατος” καθώς στο μενού του εστιατορίου του θα βρείτε σπάνιες κοπές. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε εκεί με άδειο στομάχι και με όρεξη για καλό premium κρέας. Αν πάλι, βρίσκεστε στην Θεσσαλονίκη και θέλετε ένα καλό γεύμα για take away τότε μη διστάσετε να παραγγείλετε από το Καλά Καθούμενα που διαθέτει ένα υποδειγματικό delivery με ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα.

Info: Αγνώστου Στρατιώτου 54, Πολίχνη

Το Χαρούπι

Ο γνωστός chef Μανώλης Παπουτσάκης σας περιμένει στο Χαρούπι για να σας μυήσει στην -με μοντέρνα αγγίγματα- κρητική κουζίνα του. Μερικά από τα εμβληματικά πιάτα της Κρήτης που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι: το γαμοπίλαφο, το αρνί τσιγαριαστό ή το κουνέλι. Κάθε πτυχή του μενού έχει άρωμα Κρήτης, αφού μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά τυριά από επιλεγμένα κρητικά τυροκομεία αλλά και ανάμεσα σε πολλές ετικέτες κρασιού από αμπελώνες της πατρίδας του chef.

Info: Δόξης 4, Λαδάδικα

Clochard

Πρόκειται για ένα εστιατόριο που αποτελεί σταθερά για την πόλη. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις και είναι the place to be για τους λάτρεις του προσεγμένου φαγητού. Μερικά από τα πιάτα που θα λατρέψετε: Βασιλικά χτένια, γαρίδες και τσιπούρα «σαβόρο», σταφίδες, λευκό ξίδι βαλσάμικο| Σφυρίδα πελαγίσια, «αγκινάρες αλά πολίτα», γαλάκτωμα σκόρδου| Φιλέτο πάπιας Rougie, πουρές πράσινου μήλου, κυδώνι κ.α.

Info: Κομνηνών 10, Μητροπόλεως 23

Πηγή: Unsplash

Duck Private Cheffing

Ένα ιδιαίτερο εστιατόριο, για τους λάτρεις της farm to table φιλοσοφίας. Η κουζίνα του δεσπόζει στο κέντρο του μαγαζιού όπου όλα τα πιάτα μαγειρεύονται μπροστά σας. Κάθε υλικό είναι φρέσκο και τα πιάτα αλλάζουν συνεχώς. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε τραπέζι καθώς ο χώρος είναι περιορισμένης χωρητικότητας.

Info: Χάλκης 3, Πατριαρχικά Πυλαίας

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα