Foodie’s Guide: Τι καινούριο τρώμε στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'

Η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας ανανεώνεται συνεχώς με νέα concept, που κάθε ένα από αυτά προσφέρει και κάτι διαφορετικό. Αυτά είναι μερικά από τα πιο φρέσκα μαγαζιά της πόλης που μας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Madame Fraise

Οι δύο ταλαντούχοι pastry chefs, Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκιρας εδώ και λίγο καιρό έχουν γίνει talk of the town χάρη στο φρέσκο online ζαχαροπλαστείο τους. Millefeuille, paris brest και η tarte vibrato (με bitter cremeux σοκολάτας 70% με αλατισμένη καραμέλα toffee, άρωμα passion fruit και καραμελωμένα peanuts) θα σας κάνουν να μη σταματήσετε τις παραγγελίες!

Line

Πρόκειται για ένα all day μαγαζί με βιώσιμη φιλοσοφία από τους δημιουργούς του The Clumsies και τον Δημήτρη Νταφόπουλο των Three Cents.

Με ένα comfort, δημιουργικό μενού με κλασικές συνταγές πειραγμένες από τον ταλαντούχο σεφ. Τα πιάτα είναι σχεδιασμένα για να μοιράζονται, δίνουν έμφαση στις εποχιακές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς αλλά και στην βιωσιμότητα. Το αίθριο και ο κήπος είναι ιδανικά για τις ηλιόλουστες μέρες.

Soil

Ο βραβευμένος chef Τάσος Μαντής είναι ένας εκ των κορυφαίων της γαστρονομίας της χώρας και αυτό αποτελεί από μόνο του, μια εγγύηση για το συγκλονιστικό menu degustation που θα γευτείτε στο Soil.

Σε απευθείας σύνδεση με το κτήμα του chef στο Αλεποχώρι, αλλά και με παραγωγούς και τροφοσυλλέκτες, η δημιουργική κουζίνα του στηρίζεται στη φύση. Σε μία υπέροχη νεοκλασική κατοικία πίσω από το Καλλιμάρμαρο, ο chef δημιουργεί δύο διαφορετικά degustation menu 9 και 14 πιάτων, εμπνευσμένος από την ελληνική φύση και την εποχικότητα. Η εμπειρία σας στο Soil μπορεί να απογειωθεί με απλό ή premium wine pairing.

Brutus Tavern

Tο μενού φέρει την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και εκτελείται εξαιρετικά από τον ταλαντούχο Στέφανο Ρίζο, ενώ τις προτάσεις του κρασιού έχει επιμεληθεί ο sommelier Μιχάλης Θεοδωράκης. Μόλις μπείτε στο Brutus Tavern θα εντυπωσιαστείτε από την μοναδική αισθητική του χώρου.

Ωστόσο, εκεί τον πρώτο λόγο έχει το κρέας και αυτό θα το αντιληφθείτε κοιτάζοντας το μενού. Οι κοπές του, εκτός από τους πορτογαλικούς πρώην γαλακτοπαραγωγικούς μόσχους, συμπεριλαμβάνουν εκλεκτά κομμάτια όπως το cowboy steak από νεοζηλανδέζικο Black Angus, τα rib eye από δανέζικο Holstein, αλλά και λαχταριστά kagoshima wagyu. Πολύ απλά σας περιμένει μια premium γαστρονομική εμπειρία.

Loco

Στην καρδιά της Αθήνας θα ζήσετε μια αυθεντική μεξικάνικη εμπειρία, με την υπογραφή του Αθηναγόρα Κωστάκου. Εκεί θα απολαύσετε τάκος που ξεχωρίζουν από τα άλλα, πολύ προσεγμένα σεβίτσε και απολαυστικά κοκτέιλ με τεκίλα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το αρνί με ταχίνι αλλά και το τάκο με γύρο κοτόπουλο, πουρέ κουνουπιδιού, ανανά και σάλτσα chipotle. Στους λάτρεις των σεβίτσε, θα τραβήξει την προσοχή το Tuna Ceviche con Mango (φιλέτο τόνου, μάνγκο, βασιλικόσ, ντοματίνια, κόλιανδρος, τσίλι, χυμός λάιμ) αλλά και το Σεβίτσε με μπλε καβούρι Καβάλας και passion fruit.

Δείτε επίσης:

Πλατεία Αγίας Ειρήνης: Η απόλυτη έξοδος που συνδυάζει τα πάντα


Τα πιο hot στέκια για φαγητό στα στενά του Συντάγματος

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα