Ένα από τα περασμένα βράδια, βρεθήκαμε για δείπνο στο Gorlomi, ένα εστιατόριο- εμπειρία φωλιασμένο στην πολυσύχναστη περιοχή του Κολωνακίου. Πραγματικά, διαπιστώσαμε ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα εξαιρετικό ιταλικό εστιατόριο – είναι ένας προορισμός όπου οι αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, ο κομψός σχεδιασμός και η φιλόξενη ατμόσφαιρα ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας. Είτε αναζητάτε ένα χαλαρό δείπνο μετά από μια μέρα shopping είτε σχεδιάζετε μια διασκεδαστική βραδινή έξοδο με φίλους, το Gorlomi σας προσκαλεί να απολαύσετε δημιουργικά πιάτα σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο τόσο στην κομψή εσωτερική τραπεζαρία όσο και στον πράσινο εξωτερικό χώρο του.
Οι γεύσεις στο Gorlomi
Στο Gorlomi, το μενού αφηγείται μια ιστορία – μια ιστορία ιταλικής κληρονομιάς και δέσμευσης στην ποιότητα. Επιμελημένο από τον βραβευμένο σεφ με αστέρι Michelin Luca Piscazzi, κάθε πιάτο αντικατοπτρίζει τη ζωντάνια της ιταλικής κουλτούρας, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές με ένα μοντέρνο γαστρονομικό twist. Ο σεφ Luca, γνωστός για τη δημιουργική αλλά αυθεντική προσέγγισή του στην ιταλική κουζίνα, εργάζεται με φρέσκα, ποιοτικά τοπικά υλικά για να δημιουργήσει μια γαστρονομική εμπειρία που είναι πραγματικά γευστική.
Τα πιάτα που ξεχωρίζουν, περιλαμβάνουν το βελούδινο Vitello Tonnato, τη φρέσκια και κρεμώδη Burrata με πελοποννησιακές ντομάτες και ελαιόλαδο και τα νοσταλγικά κεφτεδάκια, που παρασκευάζονται με αγάπη χρησιμοποιώντας τη συνταγή της γιαγιάς του Chef Luca. Αυτό το πιάτο, μίλησε στην καρδιά μας, λόγω του συναισθήματος που εκπέμπει. Εντυπωσιακό κυρίως πιάτο στην όψη και στη γεύση, είναι χρυσαφένια Cotoletta alla Milanese, ενώ το signature Tiramisu που δημιουργήθηκε μπροστά στα μάτια μας, μας ταξίδεψε απευθείας στην Ιταλία και έκλεισε το βράδυ μας με μια γλυκιά, αξέχαστη νότα.
Κανένα ιταλικό γεύμα δεν είναι πλήρες χωρίς το τέλειο κρασί, και το Gorlomi προσφέρει μια επιμελημένη λίστα με εξαιρετικές ετικέτες από τον ιταλικό κυρίως αμπελώνα. Από το κομψό Trebbiano d’Abruzzo μέχρι το φρουτώδες και αναζωογονητικό Alie Rosé, και το απαλό Chianti Classico Brolio, κάθε επιλογή ενισχύει τις γεύσεις του μενού και ολοκληρώνει μοναδικά το γεύμα σας.
Ο σεφ Luca Piscazzi
Με καταγωγή από τη Ρώμη, ο σεφ Luca Piscazzi φέρνει στο Gorlomi μια πλούσια παγκόσμια γαστρονομική εμπειρία. Γνωστός για την ικανότητά του να μεταμορφώνει τα παραδοσιακά ιταλικά πιάτα σε ζωντανές, οπτικά εντυπωσιακές και γευστικές δημιουργίες, εστιάζει στην παροχή τολμηρών γεύσεων με μια άνετη, αυθεντική πινελιά. Το όραμα του σεφ Luca είναι να κάνει κάθε επισκέπτη να αισθάνεται σαν στο σπίτι του, ενώ παράλληλα να αναβαθμίζει τη γαστρονομική του εμπειρία σε κάτι εξαιρετικό.
Πλουτάρχου 9, Κολωνάκι, 2107251855, gorlomi.gr , IG: @gorlomiathens