Ο ιρλανδικός καφές είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ροφήματα. Αυτό δεν αποτελεί υπερβολή αν σκεφτείς ότι περιλαμβάνει δύο ουσίες τις οποίες πολλοί λατρεύουν, το αλκοόλ και την καφεΐνη. Το premium και ταυτόχρονα απλό beverage λοιπόν αποτελείται από (ιρλανδικό προφανώς) ουίσκι, ζεστό καφέ φίλτρου, ζάχαρη και κρέμα γάλακτος.
Τα αθηναϊκά hot spot για όσους αγαπούν τον premium καφέ
Κάνει κρύο, καιρός για Irish Coffee
Τι χρειαζόμαστε για έναν παραδοσιακό Irish Coffee;
2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
60 ml ουίσκι (κατά προτίμηση Ιρλανδέζικο)
180 ml ζεστός καφές φίλτρου
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
ένα ψηλό γυάλινο ποτήρι από χοντρό γυαλί, με χαμηλό πόδι
Η ιστορία του καφέ: Στο αεροδρόμιο Foynes της Ιρλανδίας, το 1943, μια πτήση προς Νέα Υόρκη λόγω προβλημάτων επέστρεψε στο Foynes και προκειμένου να μην δυσαρεστηθούν πολύ οι ταξιδιώτες, το εστιατόριο του αεροδρομίου τους προσέφερε ζεστό καφέ και φαγητό.
Ο δημοφιλής σεφ του εστιατορίου, Joe Sheridan, είχε μια επινόηση της στιγμής. Πρόσθεσε ιρλανδικό ουίσκι στον καφέ φίλτρου. Οι επιβάτες ενθουσιάστηκαν και τα νέα κυκλοφόρησαν γρήγορα. Λίγο αργότερα, ο Sheridan βρέθηκε στο εστιατόριο Buena Vista του San Fransisco όπου και η συνταγή του έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο.
Η εκτέλεση είναι απλούστατη αφού χρειάζεται απλά να ρίξετε το ουίσκι, τον καφέ και τη ζάχαρη σε ένα ζεστό ποτήρι και έπειτα να προσθέσετε ένα παχύ στρώμα από την κρέμα γάλακτος (ελαφρώς χτυπημένη).
Δείτε επίσης:
Με αυτές τις ιδέες για ζεστή σοκολάτα θα απολαύσετε το χιονισμένο τοπίο
Μαγειρεύουμε Ελλάδα: Γλυκές & αλμυρές συνταγές με σύκο που θα λατρέψετε