H Σαντορίνη θέτει κάθε χρονιά τον πήχη της γαστρονομίας πολύ ψηλά. Τα μοναδικά εστιατόρια που συμπληρώνουν τον γευστικό χάρτη του νησιού φέτος το καλοκαίρι αποτελούνται από αφίξεις που σίγουρα θα προκαλέσουν εντυπώσεις και η γευστική εμπειρία του ταξιδιώτη θα είναι αξέχαστη.
Ποιες είναι οι νέες αφίξεις στον fine dining χάρτη της Σαντορίνης;
To Ristorante Zeffirino στο Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη
Το ιταλικό restaurant που προτιμούν οι Πάπες της Ρώμης και η Sophia Lauren κατέφθασε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη και στο Radisson Blu Zaffron Resort. To πολυτελές ξενοδοχείο φιλοξενεί πλέον στον χώρο του έναν γαστρονομικό θρύλο.
Φέτος, όσοι βρεθούν στο αγαπημένο νησί θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν τη μοναδική «κρυφή» συνταγή Pesto Genovese, υπέροχα χειροποίητα ζυμαρικά της γειτονικής χώρας σε συνδυασμό με τα αγνά τοπικά προϊόντα της Σαντορίνης που δίνουν τον απόλυτο Μεσογειακό χαρακτήρα.
Radisson Blu Zaffron Resort Santorini: Στη Σαντορίνη το πρώτο ξενοδοχείο του Ομίλου Fais
Magma by Spondi στο Magma Resort Santorini
Ο κυρίαρχος του fine dining στην Ελλάδα, το πολυβραβευμένο εστιατόριο Σπονδή, ανοίγει τις πόρτες του φέτος το Μάιο και στη Σαντορίνη.
Ανάμεσα σε παραδοσιακούς παλιούς αμπελώνες, το θέρετρο Magma Resort Santorini – που πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του τον Μάιο του 2022. Με έμπνευση από την παράδοση, το ξενοδοχείο της Haytt ενώνει τον κυκλαδίτικο πολιτισμό με το σύγχρονο εκλεπτυσμένο design. Το εστιατόριό του, Magma by Spondi συστήνει της μοναδικές γεύσεις της Σπονδής στο κοινό του νησιού, ενώ ο κάτοχος δύο αστεριών Michelin, σεφ Arnaud Bignon, θα «παντρεύει» στο μενού διεθνή υψηλή γαστρονομία με τοπικές γεύσεις.
Botrini’s Santorini στο Katikies Hotel
Το εστιατόριο θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο Katikies Hotel του ομίλου Katikies Group στην Οία, σε μία βεράντα που μαγεύει με τη συγκλονιστική της θέα αλλά και με τα χαρακτηριστικά αλλά και νέα πιάτα των Έκτορα Μποτρίνι και Νίκου Μπίλλη.
Βαρούλκο στο Grace Hotel
Το Grace Hotel στη Σαντορίνη, αναβαθμίζοντας την ήδη ξεχωριστή εμπειρία φιλοξενίας που προσφέρει, καλωσορίζει φέτος το θρυλικό Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου. Πιστός στην φιλοσοφία του για καινοτόμα ελληνική κουζίνα, ο Λ. Λαζάρου υπόσχεται να προσφέρει στους επισκέπτες του ξενοδοχείου και του νησιού μια συναρπαστική γευστική εμπειρία.
Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:
Η Wine Gini μας ξεναγεί με φρέσκια ματιά στον κόσμο του κρασιού
Ο “winevert” Δημήτρης Σπυριδάκος μας μαθαίνει το ποιοτικό ελληνικό κρασί