Όσα πρέπει να δοκιμάσετε στην Κεφαλλονιά: Οι τοπικές συνταγές

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Όσα πρέπει να δοκιμάσετε στην Κεφαλλονιά: Οι τοπικές συνταγές

Οι λαχταριστές γεύσεις της Κεφαλλονιάς, που θα τις απολαύσετε στα γραφικά ταβερνάκια της, εκεί που σκάει το κύμα, θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστες!

Κρεατόπιτα Κεφαλλονιάς

Η κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα είναι σήμα κατατεθέν για τη γαστρονομία του νησιού. Σύμφωνα με τη γνήσια συνταγή, φτιάχνεται από μείγμα χοιρινού, τράγιου και μοσχαρίσιου κιμά. Φυσικά υπάρχουν και μέρη της Κεφαλλονιάς που έχουν μια ξεχωριστή εκδοχή της συνταγής, όπως το Ληξούρι όπου ανάμεσα στα υλικά είναι και τα δαμάσκηνα.


Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης: Ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο στη Κεφαλλονιά


Μπακαλιαρόπιτα

Μια πίτα που πρέπει να δοκιμάσει κάθε γνήσιος λάτρης των ψαριών. Σε αυτή τη πίτα παντρεύονται αρμονικά η ψίχα από μπακαλιάρο, ο μαϊντανός, το κρεμμύδι, η ντομάτα και το ρύζι, δημιουργώντας μια μοναδική γεύση.

Χταποδόπιτα

Ίσως λίγοι να έχετε ακούσει μια τέτοια εκδοχή για το χταπόδι. Κι όμως, στην Κεφαλλονιά θα συναντήσετε την χταποδόπιτα. Η γέμιση περιλαμβάνει χταπόδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, ματζουράνα και κρεμμύδι.

Το γραφικό Ληξούρι.
Πηγή: Shutterstock

Τσιγαρίδια

Πρόκειται για ένα πιάτο που ξεχειλίζει φρεσκάδα και νοστιμιά. Φτιάχνεται με χόρτα εποχής όπως πράσα, καυκαλίδες, ζοχούς, σπανάκι, σέσκουλα κ.α. Τα χόρτα τσιγαρίζονται και παντρεύονται με διάφορα μυρωδικά όπως σέλινο, μαϊντανό, ματζουράνα, μάραθο. Μαζί με λίγο ρύζι και αρκετό φρέσκο ελαιόλαδο δημιουργείται ένα πιάτο που αν βρείτε σε κάποιο μαγαζί του νησιού δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας.


Γεύση από χωριό: 2+1 πίτες με άρωμα παράδοσης


Λαγωτό με κατσίκι

Συνταγή στην οποία πλάι στο κατσικάκι συμπρωταγωνιστούν το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το λεμόνι. Το κατσίκι τσιγαρίζεται και έπειτα για αρκετή ώρα σιγοβράζει με ξίδι, κρασί και μουστάρδα. Συνοδεύστε το με πατάτες τηγανητές, “λούστε” τις με τη σάλτσα από το κρέας και αφεθείτε στην εκρηκτική γεύση.

Κόκορας κρασάτος

Είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά των Επτανήσων. Ο κόκορας ζουμερός, μαζί με κόκκινη σάλτσα και κρασί σε αυτή τη συνταγή είναι ίσως στην καλύτερη εκδοχή του.

Δείτε επίσης:

Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης: Ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο στη Κεφαλλονιά


Γνωρίστε τα τοπικά προϊόντα της πανέμορφης Κέρκυρας

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα