Ποια ήταν τα food trends του 2021?

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 13'
Ποια ήταν τα food trends του 2021?

Μετά από τους αρκετούς μήνες καραντίνας, πολλά άλλαξαν, ο κόσμος έγινε περισσότερο plant-based, πολλοί άνθρωποι που δεν μαγείρευαν μέχρι πρότινος μπήκαν στις κουζίνες και έφτιαξαν από χειροποίητο ψωμί μέχρι pesto eggs. Γενικότερα, η σχέση μας με το φαγητό επαναπροσδιορίστηκε και αυτό φάνηκε με τα food trends του 2021.

Ποια ήταν όμως τα food trends του 2021 που ξεχώρισαν λίγο παραπάνω;

Plant-based τροφές

Plant-based είναι μια έννοια που θα καθόρισε την αγορά και τη βιομηχανία τροφίμων τη χρονιά που πέρασε. Ο vegan τρόπος ζωής μπήκε στην καθημερινότητα ακόμη περισσότερων ανθρώπων και αυτό φυσικά είχε αντίκτυπο και στα εστιατόρια. Πλέον σε πολύ περισσότερα μαγαζιά οι vegan βρίσκουν έστω λίγα πιάτα που να μην περιέχουν ζωικά παράγωγα και αυτό φυσικά είναι παραπάνω από ευτυχές! Άλλωστε και τα μετέπειτα χρόνια φαίνεται πως έτσι θα κυλήσουν, με ένα ολοένα ισχυρότερο vegan κίνημα.

Το ιαπωνικό σάντουιτς

Τα ιαπωνικά σάντουιτς, γνωστά και ως “Sandos”, κυριάρχησαν ως comfort food σε παγκόσμιο επίπεδο και φυσικά έκαναν την εμφάνισή τους και στην Αθήνα. Στην Ιαπωνία, το sando (slang για το sandwich) είναι διαθέσιμο σε όλα τα μίνι μάρκετ, αποτελείται από δύο φέτες αφράτου shokupan (το ιαπωνικό milk bread) και μπορεί να έχει διάφορους συνδυασμούς.


Πού τρώμε τα ωραιότερα σάντουιτς στην Αθήνα; To Διακοπές προτείνει


Το Birdman έχει ήδη αναδείξει τα Sandos στην πρωτεύουσα, ενώ και άλλα hot foodie spots του κέντρου όπως το Kobra και το Sando τα ανέδειξαν και με το παραπάνω!

Τα αστέρια Michelin της Αθήνας

Δύο νέα εστιατόρια βραβεύτηκαν με αστέρι Michelin το 2021 στην Αθήνα και αυτά είναι το CTC και το Pelagos.


Michelin 2021: Τα ελληνικά εστιατόρια που κέρδισαν αστέρια


Οι νέες αφίξεις στην πρωτεύουσα

Μια νέα γαστρονομική εμπειρία: Εδώ θα γευτείτε τα απόλυτα menu degustation των γιορτών | Φωτό: Unsplash

Τα νέα μαγαζιά στην Αθήνα για την χρονιά που πέρασε ήταν πολλά. Όσα είχαν να μας προτείνουν τα περισσότερα από αυτά, με τα menu τους και την φιλοσοφία τους ήταν αρκετά ενδιαφέροντα.

Μια άφιξη που ανέβασε τον πήχη στον γαστρονομικό χάρτη ήταν το εστιατόριο Delta στο ΚΠΙΣΝ. Εκεί, οι Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας επιμελούνται ένα menu υψηλών αξιώσεων, που ξεχωρίζει για την φιλοσοφία του. Είδαμε ακόμη, νέα spot που έδωσαν πνοή στο κέντρο όπως το Dopios, το Gastone αλλά και η διαφορετικού χαρακτήρα, Γιαλιάντρα που αγαπήθηκε πολύ.

Τα αθηναϊκά bar απέδειξαν για άλλη μια φορά την αξία τους

The Clumsies και Baba Au Rum στα κορυφαία μπαρ του κόσμου και για το 2021 λοιπόν, στο συνολικά καλύτερο πλασάρισμα για τη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια, που συμπληρώθηκε και με την παρουσία του Barro Negro στο νο.74 της λίστας 51-100 του σημαντικού θεσμού World’s 50 Best Bars.

Συνταγές που έγιναν viral

Ειδικά κατά την περίοδο της καραντίνας, μεγάλη μερίδα κόσμου αναζήτησε εύκολες και ιδιαίτερες συνταγές στα social media. Πολλές έγιναν viral σε παγκόσμιο επίπεδο, με εκατομμύρια κόσμου να δοκιμάζει τις εν λόγω συνταγές. Μια από αυτές ήταν αφορμή να γίνει… sold out η φέτα. Αυτή ήταν η συνταγή “Baked Feta Pasta”, η οποία είναι μια αρκετά εύκολη συνταγή για μακαρόνια με ντοματίνια και φέτα.

Μια ακόμη δημοφιλής τάση ήταν τα Pesto eggs, μια πολύ εύκολη συνταγή με φρυγανισμένο ψωμί, αυγά και pesto.

Δείτε επίσης:

Ο “winevert” Δημήτρης Σπυριδάκος μας μαθαίνει το ποιοτικό ελληνικό κρασί


6+1 γιορτινά πιάτα από όλο τον κόσμο

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα