Το εκλεκτό κρέας στην Αθήνα και ειδικά οι καλοψημένες μπριζόλες έχουν την τιμητική τους. Σε αυτά τα μέρη, είτε με πιο παραδοσιακό αέρα είτε με fine dining νότες είναι βέβαιο πως ένας steak lover θα βρει αυτό που αναζητά.
Το γίδι: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Μεταμόρφωση
Ο ναός του κρέατος της Μεταμόρφωσης είναι ένας χώρος που έχει στοιχεία της κλασικής «χωριάτικης» θα λέγαμε χασαποταβέρνας αλλά φυσικά, με μια εκλεπτυσμένη νότα. Η γκάμα των επιλογών στο μενού είναι ευρεία και ικανοποιεί από τους πιο εκλεπτυσμένους πελάτες που θα προτιμήσουν μια medium rare Tomahawk ή T-bone μέχρι και αυτούς που θέλουν μια γεύση που θα τους ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως το κρητικό αντικριστό. Οι λάτρεις του χοιρινού θα απολαύσουν μια καλοψημένη κοπή από χοιρινό iberico ή χοιρινό Mangalitsa.
Για συνοδεία στο τραπέζι υπάρχουν και άλλες ελληνικές γεύσεις όπως: τραχανάς, φασολάκια, σταμναγκάθι αλλά και ένα από τα αγαπημένα πιάτα του μαγαζιού, οι χειροποίητες μακαρούνες (χειροποίητα μακαρόνια βρασμένα σε ζωμό κρέατος με λιωμένη μυζήθρα και στάκα).
Τηλέμαχος: Ένα “κρεατοφαγείο” με ιστορία στο κρέας στην Αθήνα
Ο Τηλέμαχος είναι ένα εστιατόριο με ιστορία στον χώρο της κρεατοφαγίας, όπου αρχικά ως χασαποταβέρνα στην Κηφισιά άφησε το στίγμα του. Πολλές σημαντικές προσωπικότητες της χώρας πέρασαν από τα τραπέζια του, όπως ο Παύλος Μελάς, ο Τσαρούχης και ο Μώραλης. Τα τελευταία χρόνια ο Τηλέμαχος βρίσκεται και στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν μεγαλοπρεπή χώρο, με τις ίδιες ποιοτικές γεύσεις. All-star επιλογές του καταλόγου ακόμη και για όσους δεν είναι μυημένοι στα premium κρέατα είναι το rib eye ωρίμανσης και η T-bone. Φυσικά ένας steak lover δεν θα παραλείψει να δοκιμάσει μια από τις διαφορετικές σπαλομπριζόλες ωρίμανσης.
Η ελληνική δημιουργική κουζίνα στα καλύτερά της σε αυτά τα εστιατόρια
Brutus Tavern
View this post on Instagram
Tο μενού φέρει την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και εκτελείται εξαιρετικά από τον ταλαντούχο Στέφανο Ρίζο, ενώ τις προτάσεις του κρασιού έχει επιμεληθεί ο sommelier Μιχάλης Θεοδωράκης. Μόλις μπείτε στο Brutus Tavern θα εντυπωσιαστείτε από την μοναδική αισθητική του χώρου.
Ωστόσο, εκεί τον πρώτο λόγο έχει το κρέας και αυτό θα το αντιληφθείτε κοιτάζοντας το μενού. Οι κοπές του, εκτός από τους πορτογαλικούς πρώην γαλακτοπαραγωγικούς μόσχους, συμπεριλαμβάνουν εκλεκτά κομμάτια όπως το cowboy steak από νεοζηλανδέζικο Black Angus, τα rib eye από δανέζικο Holstein, αλλά και λαχταριστά kagoshima wagyu. Πολύ απλά σας περιμένει μια premium γαστρονομική εμπειρία.
Οδηγός Fine Dining: Αυτά είναι τα εστιατόρια με Bib Gourmand
Το Ρεμούτσικο
Μόλις μπαίνει κανείς στον ευρύχωρο χώρο του Ρεμούτσικου, αντιλαμβάνεται τι τον περιμένει. Πρόκειται για την ταβέρνα με ίσως τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας και γι’ αυτό είναι βέβαιο πως θα απολαύσετε κάθε μπουκιά, ωστόσο δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι και μια καλοψημένη μπριζόλα που λιώνει στο στόμα.
Λίγο έξω από την Αθήνα για άψογες μπριζόλες και πολλά ακόμη
Το Τρίγωνο | Καλύβια
Δεν θα χρειαστεί να οδηγήσετε για αρκετή ώρα, ώστε να βρεθείτε στα ξακουστά για το κρέας τους, Καλύβια. Ανάμεσα σε πολλές από τις ταβέρνες των Καλυβίων, μια είναι αυτή που ξεχωρίζει και θα σας προσφέρει ποιοτικό φαγητό κάθε φορά. Πρόκειται για μια ψησταριά η οποία προσφέρει μόνο άψογα ψημένο φρέσκο κρέας, κάθε είδους. Φυσικά, Από τα ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου, μέχρι το συκώτι ή το σουβλιστό αρνί. Στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, οι locals προτιμούν πάντα τα παϊδάκια προβατίνας, οπότε μη διστάσετε να ακολουθήσετε τα χνάρια τους.
Το Τζάκι | Πολυδένδρι
Στο Πολυδένδρι, όλοι καταφθάνουν για να φάνε στο Τζάκι. Οι μερίδες είναι εξωπραγματικά τεράστιες και αυτό το καθιστά ιδανικό στέκι για οικογένειες και μεγάλες παρέες. Το φρεσκοψημένο σπιτικό ψωμάκι και τα κρεατικά θα κάνουν το Πολυδένδρι έναν αγαπημένο σας προορισμό.
Δείτε επίσης:
Σάββατο πρωί στο κέντρο: Πού θα πάμε για καφέ και φαγητό