Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα: Πού τρώμε από παϊδάκια μέχρι Tomahawk

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα: Πού τρώμε από παϊδάκια μέχρι Tomahawk

Από premium κρέατα μέχρι παϊδάκια σε παραδοσιακά ταβερνάκια, μπορείτε να απολαύσετε την Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα, όπως ακριβώς της αξίζει.

Οι επιλογές για τους κρεατοφάγους που αναζητούν κάτι πιο special για τη φετινή Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα

Unsplash

Basegrill, Περιστέρι

Το Basegrill στο Περιστέρι, αποτελεί σημείο αναφοράς για το καλό κρέας στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα εστιατόριο που σέβεται το κρέας και γι’ αυτό έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Η ιεροτελεστία έχει ως εξής: ξεκινάτε με την περίφημη φωλιά πατάτας με τα αυγά μάτια, συνεχίζετε με το Λουκάνικο μαύρου χοίρου και έπειτα αξίζει μια θέση στο τραπέζι σας, μια μοσχαρίσια κοπή.

Γκαστόνε, Κέντρο

Το Γκαστόνε είναι το place to be για όσους λατρεύουν το τραγανό γουρουνόπουλο. Ξεκινώντας, απολαύστε το πεντανόστιμο ταρτάρ και μαζί με το καλύτερο γουρουνόπουλο της Αθήνας, αξίζει να δοκιμάσετε και τα μπριζολάκια – αφρός- που θα βρείτε στον κατάλογο.

Unsplash

Το γίδι, Μεταμόρφωση

Ο ναός του κρέατος της Μεταμόρφωσης είναι ένας χώρος που έχει στοιχεία της κλασικής «χωριάτικης» θα λέγαμε χασαποταβέρνας αλλά φυσικά, με μια εκλεπτυσμένη νότα. Η γκάμα των επιλογών στο μενού είναι ευρεία και ικανοποιεί από τους πιο εκλεπτυσμένους πελάτες που θα προτιμήσουν μια medium rare Tomahawk ή T-bone μέχρι και αυτούς που έχουν όρεξη για κάτι πιο παραδοσιακό, όπως το κρητικό αντικριστό.

Spitjack, Σύνταγμα

Ένα από τα talk of the town μαγαζιά της πόλης, για τις πρωτότυπες γεύσεις του και την αισθητική του. Πέραν του ζουμερού κοτόπουλου και του τραγανού χοιρινού που από μόνα τους είναι αρκετά για μια επίσκεψη στο Spitjack, αυτό για το οποίο όλοι παραμιλούν μόλις το επισκέπτονται είναι η πάπια. Η καλοψημένη πάπια με συνοδεία του πουρέ πατάτας με τρούφα, θα σας αφήσει άφωνους. Φυσικά, για όσους προτιμούν το κόκκινο κρέας, η black angus picanha είναι από τις καλύτερες που θα δοκιμάσετε.

Unsplash

Τηλέμαχος, Κηφισιά & Σύνταγμα

Ο Τηλέμαχος είναι ένα εστιατόριο με ιστορία στον χώρο της κρεατοφαγίας. All-star επιλογές του καταλόγου ακόμη και για όσους δεν είναι μυημένοι στα premium κρέατα είναι το rib eye ωρίμανσης, η T-bone και οι διαφορετικές σπαλομπριζόλες.

Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα με τα καλύτερα παϊδάκια της πόλης

Unsplash

Το Ρεμούτσικο, Άγιος Δημήτριος

Ένα γνωστό στέκι όσων κάποτε αναζήτησαν μια καλή ταβέρνα στην Αθήνα. Μόλις μπαίνει κανείς στον χώρο του Ρεμούτσικου, αντιλαμβάνεται τι τον περιμένει, χάρη στην βιτρίνα της εισόδου.

Ηλίας, Θησείο

Φωτό: Μαρία Χατζηπέτρου

Το στέκι του Ηλία είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει μια όμορφη βόλτα στο γραφικό Θησείο. Με μαεστρία στο ψήσιμο, θα απολαύσετε στα όμορφα εξωτερικά τραπεζάκια της αυλής (ή στον μέσα χώρο αν κάνει κρύο), τρομερά λεπτοκομμένα αρνίσια παϊδάκια αλλά και ζουμερή μπριζόλα γάλακτος.

Καραβίτης, Παγκράτι

Πρόκειται για μια ταβέρνα με μακρά παράδοση. Διαθέτει μια πολύ γραφική αυλή η οποία γεμίζει τους καλοκαιρινούς μήνες και φυσικά, εκεί θα βρείτε άπαιχτα παϊδάκια. Συνοδέψτε τα με φρέσκα χόρτα, τυρόπιτα και το αρωματικό κεφτεδάκι του Καραβίτη που θα σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια.

Μαύρος Γάτος, Παγκράτι

Πρόκειται για το μαγαζί που η φήμη του μιλάει από μόνη της. Όσοι έχουν ψάξει το καλό παϊδάκι στην Αθήνα, σίγουρα πέρασαν από τον Μαύρο Γάτο. Εκεί λοιπόν θα βρείτε ζουμερό αρνάκι και θα το συνοδεύσετε με πολύ καλό κρασί.

Για παϊδάκια εκτός Αθηνών

Φωτό: Μαρία Χατζηπέτρου

Oι προορισμοί για παϊδάκια εκτός Αθηνών είναι 2. Από τη μία, είναι το γνωστό σε όλους τους καλοφαγάδες, “Τζάκι” στο Πολυδένδρι και από την άλλη, οι κλασικές και αγαπημένες ταβέρνες στα Καλύβια Θορικού.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Διακοπές για τις καλύτερες ταβέρνες στα Καλύβια: 

Καλύβια: Ο αγαπημένος προορισμός για την Τσικνοπέμπτη

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα