Kinsterna Hotel: Γαστρονομικές βραδιές στο βραβευμένο εστιατόριο

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 5'
Sterna-Fine-Dining-13-scaled Kinsterna Hotel: Γαστρονομικές βραδιές στο βραβευμένο εστιατόριο sterna

Ανακαλύψτε ένα γαστρονομικό διαμάντι στην καρδιά του Kinsterna, στο βραβευμένο εστιατόριο «sterna», στον ατμοσφαιρικό χώρο γύρω από την κυρίαρχη βυζαντινή στέρνα του ιστορικού αρχοντικού. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, κάθε Σάββατο, ένα γαστρονομικό μυστικό που κρύβεται στη σκιά του παρελθόντος θα αποκαλύπτεται στους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας με μια πλούσια σύνθεση από σεφ βραβευμένους με αστέρια Michelin. Χρησιμοποιώντας μόνο τα πιο φρέσκα προϊόντα του κτήματος, οι περίφημοι σεφ θα μας εκπλήσσουν με την τεχνογνωσία τους και θα μας προσφέρουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

6 Ιουλίου 2024 | Γιώργος Κατάρας x Κτήμα Σεμέλη

Ξεκινώντας ως μουσικός στην Ελλάδα, ο Γιώργος στράφηκε στη μαγειρική τέχνη, αποκτώντας εμπειρία σε πόλεις όπως η Αθήνα, το Λονδίνο, η Κοπεγχάγη, το Παρίσι και η Καραϊβική. Εργάστηκε σε αξιόλογα εστιατόρια όπως το FERA στο ξενοδοχείο Claridges δίπλα στον Simon Rogan, το Chiltern Firehouse με τον Nuno Mendes, το Nobu και το Greenhouse London, ενώ τελικά εντάχθηκε στο Geranium και γνώρισε τον Mo. Ο Γιώργος συμμετείχε στον παγκόσμιο τελικό του San Pellegrino το 2016. Αργότερα έγινε sous chef στο Rijks στο Άμστερνταμ πριν ανοίξει το δικό του εστιατόριο, το Vanderveen, το οποίο έλαβε ένα αστέρι Michelin, 15,5 βαθμούς Gault Millau και διεθνή αναγνώριση μέσα σε δύο χρόνια. Το 2021-2022, ο Γιώργος ήταν σύμβουλος για το εστιατόριο Hytra της Αθήνας, αναπτύσσοντας το μενού του και εκπαιδεύοντας την ομάδα.

Ο Κατάρας για αυτή την εκδήλωση θα παρουσιάσει μια εκλεπτυσμένη αλλά και χαλαρή προσέγγιση της τοπικής γαστρονομίας. Με βάση το γαστρονομικό του όραμα και τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου, το μενού επικεντρώνεται στη χρήση φρέσκων προϊόντων από την εύφορη γη του κτήματος Kinsterna σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες από την περιοχή – ένας συνδυασμός αναζήτησης που φιλοδοξεί να ενθουσιάσει τους λάτρεις του καλού φαγητού.

Το κάθε πιάτο από το degustation menu θα συνοδεύεται κατ’επιλογήν, από μοναδικές ετικέτες του Κτήματος Σεμέλη, μία από τις κορυφαίες οινοποιητικές μονάδες στην Ελλάδα με τον αμπελώνα της στην καρδιά της Κορινθίας.

13 Ιουλίου 2024 | Arnaud Bignon x Vatistas Winery

Ο Arnaud Bignon είναι ο γενικός διευθυντής της Σπονδή στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε ως επικεφαλής σεφ το 2005, κέρδισε δύο αστέρια Michelin το 2008 και κατατάχθηκε στη θέση 69 στον κατάλογο των 50 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου από τα 100 το 2011.

Γεννημένος στο Le Mans της Γαλλίας, ο σεφ Arnaud ανέπτυξε την αίσθηση της αρμονίας με την εποχικότητα στον κήπο του παππού του και ακολούθησε μαγειρική καριέρα στο Παρίσι. Ο Arnaud εκπαιδεύτηκε στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Montparnasse 25, κοντά στον Alain Ducasse στο Poincaré Avenue και στον Éric Frechon στο Épicure στο Hôtel Le Bristol. Το 2012 εργάστηκε στο βραβευμένο με αστέρι Michelin The Greenhouse στο Λονδίνο, όπου συγκαταλέχθηκε μεταξύ των 100 καλύτερων σεφ του Le Chef στον κόσμο το 2016 και το 2017.

Μεταξύ των πιο αναγνωρισμένων επιτευγμάτων του, ο Arnaud έγινε ένας από τους νεότερους σεφ που απέκτησαν δύο αστέρια Michelin, σε ηλικία μόλις 32 ετών, ενώ βρισκόταν στο τιμόνι του εστιατορίου Spondi στην Αθήνα.

Η φιλοσοφία του Bignon συνδυάζει την παραδοσιακή γαλλική εκπαίδευση με τις σύγχρονες τεχνικές και βασίζεται στην εύρεση της τέλειας αρμονίας και ισορροπίας σε όλα τα πιάτα του που υπαγορεύονται από τη γνώση του για τα ποιοτικά προϊόντα. Παίζει με φρέσκους και πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων με καθαρές και σύγχρονες παρουσιάσεις. Αποκαλεί αυτή την ευρηματική αλληλεπίδραση μεταξύ των συστατικών “jeu des produits” που μεταφράζεται κυριολεκτικά ως “παιχνίδι με τα υλικά”.

Αυτή η εξαιρετική σύζευξη κρασιών θα επιμεληθεί από το οινοποιείο Vatistas, έναν ανερχόμενο αμπελώνα στον Άγιο Νικόλαο Μονεμβασίας, που φημίζεται για την αφοσίωσή του στην ποιότητα και την παράδοση, ενώ πειραματίζεται με τοπικές ποικιλίες.

Kinsterna

27 July | Four hands dinner Δημήτρης Μπούτσαλης x Γιώργος Χάψας & Κτήμα Τσέλεπου

Μια ειδική γαστρονομική εκδήλωση με τον Executive Chef του ξενοδοχείου Γιώργο Χάψα και τον προσκεκλημένο Chef Δημήτρη Μπούτσαλη του Athens Capital Hotel-MGallery Collection, όπου οι δυο τους θα συνεργαστούν για να σερβίρουν ένα μοναδικό Four Hands δείπνο. Οι καταξιωμένοι σεφ θα παρουσιάσουν τις ικανότητες και την έμπνευσή τους και θα δημιουργήσουν ένα μενού γευσιγνωσίας που συνδυάζει την ελληνική υψηλή γαστρονομία και αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα διαχρονικά συστατικά της μεσογειακής κουλτούρας και γαστρονομίας. Το γευστικό ταξίδι θα ξεκινήσει με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν ένα ποτήρι Amalia Brut, ένα μοναδικό ελληνικό αφρώδες ξηρό κρασί. Τα πιάτα του μενού θα συνοδεύονται από εκλεκτά ελληνικά κρασιά από την Αρκαδία, προσεκτικά επιλεγμένα σε συνεργασία με το Κτήμα Τσέλεπου.

Η γαστρονομική φιλοσοφία του Δημήτρη προσφέρει μια καλοδουλεμένη, νόστιμη και εκφραστική σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα με πολλά ελληνικά στοιχεία. Τα πιάτα του αναδεικνύουν την αξία της μεσογειακής διατροφής και ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε νέους γευστικούς ορίζοντες.

Ζήστε μια μοναδική εμπειρία που θα σας οδηγήσει σε μια γαστρονομική διαδρομή, γεμάτη εκπλήξεις και συναισθήματα. Σε περίπτωση που είστε χορτοφάγος ή vegan, παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε κατά την κράτησή σας. Οι σεφ μας σέβονται τις διατροφικές σας επιλογές και το μενού θα τροποποιηθεί ανάλογα.

Info

Για κρατήσεις:
Τηλ. +30 27320 66300 | E: fb@kinsternahotel.gr
Το μενού για τις 6 Ιουλίου εδώ και για τις 13 εδώ.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα