Ο executive chef του Lesante Cape Σταύρος Υφαντίδης ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ Δημήτρη Παμπόρη

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 4'
Ο executive chef του Lesante Cape Σταύρος Υφαντίδης ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ Δημήτρη Παμπόρη Ο executive chef του Lesante Cape Σταύρος Υφαντίδης ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ Δημήτρη Παμπόρη

Στις 14 Σεπτεμβρίου ο executive chef του Lesante Cape Σταύρος Υφαντίδης υποδέχεται τον βραβευμένο Δημήτρη Παμπόρη executive chef του ξενοδοχείου Εkies all senses resort στη Χαλκιδική. Οι δύο σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα μενού που αναδεικνύει το ταλέντο, τη φαντασία και τη φιλοσοφία και των δύο. 

Η Ζάκυνθος, ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας για το 2024, φημίζεται για την αυθεντική γαστρονομία της. Άνθρωποι από όλον τον κόσμο την επισκέπτονται όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία του νησιού, το Lesante Cape βρίσκεται στο στο χωριό Ακρωτήρι, αποτελείται από 95 σουίτες και βίλες διασκορπισμένες σε μια έκταση διαμορφωμένη σαν παραδοσιακό ελληνικό χωριό – με τη δική του πλατεία, καφενείο, ταβέρνα και τρία εστιατόρια, ένα μουσείο, ένα εκκλησάκι και τη δική του ιδιωτική παραλία – ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο. Το θέρετρο Lesante Cape, ένας χώρος όπου η πολυτέλεια και η υψηλή γαστρονομία συναντούν την αυθεντική ιονική αισθητική και την ελληνική φιλοξενία.

Ο executive chef του Lesante Cape Σταύρος Υφαντίδης

Η παραδοσιακή ζακυνθινή κουζίνα παίζει ρόλο πρωταγωνιστικό στη φιλοσοφία του Lesante Cape. Οι πρώτες ύλες έρχονται κατευθείαν από το μποστάνι που υπάρχει στο χώρο, δίνοντας έμφαση στην εποχικότητα και την εντοπιότητα. Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο ταλαντούχος σεφ Σταύρος Υφαντίδης, ο οποίο έχει σημειώσει μια αξιοθαύμαστη πορεία δουλεύοντας σε γνωστά εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού: από το DeSi im Tower στη Στουτγάρδη και το Celtic Manor Resort στην Ουαλία, μέχρι το Petrus του διάσημου σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ στο Λονδίνου και το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο Vendome στην Κολωνία του καταξιωμένου σεφ Γιόαχιμ Βισλέρ.

«Μου αρέσει η υπερβολή και η πληθωρικότητα στη γεύση, ενώ την ίδια στιγμή τα πιάτα που σερβίρω έχουν μια μινιμαλιστική προσέγγιση» δηλώνει ο σεφ. «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν τη νέα μου συνεργασία και μάλιστα σε έναν τόπο που έχω αγαπήσει πολύ. Το μενού που επιμελούμαστε για το Lesante Cape έχει άρωμα Ζακύνθου και χαρακτηρίζεται από πολυτέλεια και υψηλή γαστρονομία. Απώτερος στόχος μου είναι να δημιουργήσω μια κυριολεκτικά αξέχαστη γευστική εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Όταν έρχεσαι σαν επισκέπτης στο Lesante Cape, θέλουμε να γνωρίσεις τον ελληνικό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες απολαμβάνουν το φαγητό, μέσα από παραδόσεις και συνήθειες», εξηγεί.

Το Fiore Gine Dining χαρακτηρίζεται από τα Λευκά τραπεζομάντηλα, το τσούγκρισμα των κρυστάλλινων ποτηριών και μια όμορφη φλυαρία από γλώσσες από κοντά και μακριά. Αυτή είναι η αρμονία της αριστοκρατικής Ζακύνθου, ενός άλλου κόσμου κοσμοπολιτισμού που τρέχει παράλληλα με τη γοητευτική απλότητα του νησιού. 

O Δημήτρης Παμπόρης executive chef του ξενοδοχείου Εkies all senses resort

Ο Δημήτρης Παμπόρης, ο ταλαντούχος executive chef του ξενοδοχείου Εkies all senses resort αυτοσχεδιάζει δημιουργικά πάνω στις γεύσεις της ελληνικής παράδοσης. Έμπνευσή του αποτελούν η εποχικότητα και ο ελληνικός πλούτος και θεωρεί ότι η γεύσεις της Ελλάδας στέκονται επάξια σε υψηλά γαστρονομικά επίπεδα παγκοσμίως. Σημείο αναφοράς για τον σεφ, ήταν η πρόσκληση από το πρωτοποριακό εστιατόριο Ikarus στο Salzburg, ένα διεθνές project που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Οι δύο καταξιωμένοι σεφ δημιουργούν ένα degustation menu πιάτα με  ανεπιτήδευτη φινέτσα. Θα δοκιμάσατε αχινό με κόκκινες γαρίδες και λευκά σπαράγγια από τον Δημήτρη Παμπόρη, τερίνα αρνιού με ελληνική μαύρη τρούφα και αγιονέζα θυμαριού, δια χειρός Σταύρου Υφαντίδη. Μια μικρή γεύση από τα πιάτα που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι επισκέπτες του Lesante Cape. Φυσικά το μενού συμπληρώνεται από εξίσουν ευφάνταστα γλυκά κι από ένα προσεγμένο wine-pairing, που έρχεται να αναδείξει τις ιδιαίτερες γεύσεις και τα αρώματα του κάθε πιάτου.

To μενού

*Οι επιλογές του σομελιέ

Μια επιλογή από κρασιά για να συνοδεύσετε κάθε πιάτο, όπως έχει επιλεγεί από τον σομελιέ. Ο σομελιέ θα χαρεί να εξηγήσει τις προτάσεις που επιλέγουν οι επισκέπτες, οι οποίες βασίζονται στην προέλευση των κρασιών, τα χαρακτηριστικά και τις ποικιλίες σταφυλιών, καθώς και το πιο σημαντικό, την καταλληλότητα με τα πιάτα. Πολλά από τα πιάτα είναι πολύπλοκα και περιλαμβάνουν μια ποικιλία συστατικών που δεν αναφέρονται στο μενού, παρακαλούμε ενημερώστε μας για τυχόν τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξία.

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

Χειμώνας 2025: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα