ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
25η Μαρτίου: Ο καλύτερος τηγανητός μπακαλιάρος της πόλης είναι εδώ

Για την 25η Μαρτίου η “αποστολή” των Αθηναίων είναι μία: «πού υπάρχει ο καλύτερος τηγανητός μπακαλιάρος της πόλης;». Επειδή πολλοί δεν θεωρούν πως υπάρχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα, φτιάχνουν τον δικό τους σπιτικό μπακαλιάρο, που κοσμεί κάθε τραπέζι της χώρας εκείνη την ημέρα. Ωστόσο, όσοι συνεχίσουν την αναζήτηση, θα βρουν το καλύτερο έδεσμα για την ημέρα σε αυτά τα μαγαζιά της πόλης.

Ο καλύτερος τηγανητός μπακαλιάρος της πόλης είναι σε αυτά τα spot της Αθήνας

Ο Λελούδας

Ο Λελούδας άνοιξε το 1928 και έκτοτε δεν έκλεισε κατά τον πόλεμο, τον Εμφύλιο, τη χούντα ή τις απανωτές οικονομικές κρίσεις. Δεν εκσυγχρονίστηκε ποτέ, αλλά γιατί άλλωστε; Αφού το παραδοσιακό μαμαδίστικο φαγητό του παραμένει πάντα σύγχρονο. Στα τραπέζια του θα φάτε τον καλύτερο μπακαλιάρο της πόλης. Μαζί με τον μπακαλιάρο οτιδήποτε και να παραγγείλετε θα είναι εξαιρετικό, από τα χυλωμένα ρεβύθια μέχρι και το λεμονάτο χοιρινό.

Πού θα το βρείτε; Σαλαμινίας 8-10, Βοτανικός

Φωτο: Pexels

Ατλαντικός

Στη γειτονιά του Ψυρρή, βρίσκεται το απόλυτο μέρος για τους ψαροφάγους και αυτό είναι ο Ατλαντικός. Ο Ατλαντικός είναι μια κρυμμένη γωνίτσα της πόλης για όσους αγαπούν το ψάρι. Στα μικρά τραπεζάκια του Ατλαντικού θα φάτε τον τραγανό μπακαλιάρο που… κλείνει το μάτι στο fish n’ chips και οι θαμώνες απολαμβάνουν όλες τις ημέρες του χρόνου, χωρίς να περιμένουν την 25η Μαρτίου.

Πού θα το βρείτε; Αυλητών 7, Ψυρρή

Travolta

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Travolta athens (@travoltaathens)

Στο Περιστέρι βρίσκεται μια ψαροταβέρνα που φέρει την υπογραφή της φρεσκάδας και της ποιότητας σε κάθε πιάτο που θα σας προσφέρει. Εννοείται στο τραπέζι της ημέρας θα πρωταγωνιστήσει ο άψογος μπακαλιάρος αλλά δεν θα αντισταθείτε στις μοναδικές ωμές επιλογές ή στα περίφημα τηγανητά μύδια του μαγαζιού.

Πού θα το βρείτε; Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι

Το Ψαροκόκκαλο της Άννας

Η πρώτη ύλη είναι κάτι παραπάνω από ολόφρεσκη σε αυτό το παραδοσιακό ταβερνάκι, κρυμμένο στα στενά του Κερατσινίου. Κάθε τι που βγάζει η θάλασσα, μαγειρεύεται με άψογο τρόπο στο Ψαροκόκκαλο της Άννας είτε είναι μικρό είτε μεγάλο ψάρι, είτε μιλάμε για τηγάνι είτε για σχάρα. Άριστος μπακαλιάρος με την απαραίτητη συνοδεία της σκορδαλιάς και φυσικά, δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σας τα παϊδάκια καβουριού στη σχάρα.

Πού θα το βρείτε; Βίκτωρος Ουγκώ 10, Κερατσίνι

Δείτε επίσης:

Στην Αίγινα για φρέσκο ψάρι και καλό φαγητό: Τα καλύτερα εστιατόρια


Ξεχωριστές συνταγές με γαρίδες για τη Σαρακοστή

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα