Εκλεκτοί και πάνω από όλα, φρέσκοι μεζέδες που απογειώνονται με τη συνοδεία του ούζου.
Ψαροταβέρνα Ιορδάνης
Η δουλειά του κυρίου Ιορδάνη Αράπογλου στα τέλη της δεκαετίας του 1970, στο λιμάνι και η ιδιότητα της συζύγου του, ως αστέρι στην μαγειρική θαλασσινών οδήγησε στην Ψαροταβέρνα που όλοι έχουν αγαπήσει. Το 1979 αποφάσισαν να ανοίξουν το ουζερί που φέρει το όνομά του, σερβίροντας απλό αλλά νόστιμο μεζέ. Πολλά χρόνια αργότερα, ο γιος του Κυριάκος και η οικογένειά του κρατούν τη ποιότητα σταθερή.
Στην Ψαροταβέρνα του Ιορδάνη προσφέρονται γαρίδες σαγανάκι, ψητά ψάρια, πεντανόστιμα μύδια, ενώ διάσημη είναι η μακαρονάδα τους alle vongole είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε. Τα πάντα είναι φρέσκα και φυσικά επιβάλλεται να τα συνοδεύσετε με ούζο ή τσίπουρο. (Πού θα το βρείτε; Σταδίου 6, Πολίχνη Θεσσαλονίκης)
Παραδοσιακό καφενείο “Στου Μήτσου”
Πρόκειται για ένα ουζερί – αγαπημένο στέκι των ντόπιων, που φυσικά αποτελεί και γαστρονομικό προορισμό για τους καλοφαγάδες που δεν μπορούν να αντισταθούν σε νόστιμους μεζέδες. Όλα τα πιάτα είναι ιδιαίτερα και θα σας μείνουν αξέχαστοι οι συνδυασμοί, όπως είναι τα συκωτάκια με γλυκοπατάτα ή το θράψαλο με λιαστή ντομάτα. (Πού θα το βρείτε; Βλάλη 11, Αγορά Καπάνι, Θεσσαλονίκη)
Ταβέρνα – Ουζερί “Κοσμάς”
Το φρέσκο ψάρι είναι απαράβατος κανόνας για το ουζερί αυτό. Στην Ταβέρνα-Ουζερί ο “Κοσμάς” θα απολαύσετε το χειροποίητο καπνιστό σκουμπρί, γαύρο και ταραμοσαλάτα από λευκό αυγοτάραχο. Εδώ θα απολαύσετε νόστιμες σουπιές σε κρασί, γαρίδες πιλάφι και ψητό ψάρι. (Πού θα το βρείτε; Πλάτωνος 15, Θεσσαλονίκη)
Δείτε επίσης:
Fine dining στη Θεσσαλονίκη: 4 διευθύνσεις για μοναδικά γεύματα