ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 12'
3+1 κρυμμένες ταβέρνες της Αττικής: Εκεί που το φαγητό είναι ιεροτελεστία

Πολλές φορές στην Αθήνα, το καλό φαγητό πρέπει να το ψάξουμε. Γι’ αυτό, σας βρήκαμε αυτές τις ταβέρνες της Αττικής που θα γίνουν στέκια σας.

 Το γίδι: Στη Μεταμόρφωση θα βρείτε μία από τις ταβέρνες της Αττικής που το κρέας είναι η ειδικότητά τους! 

Η γκάμα των επιλογών στο μενού είναι ευρεία και ικανοποιεί από τους πιο εκλεπτυσμένους πελάτες που θα προτιμήσουν μια medium rare Tomahawk ή T-bone μέχρι και αυτούς που θέλουν μια γεύση που θα τους ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως το κρητικό αντικριστό. Για συνοδεία στο τραπέζι υπάρχουν και άλλες ελληνικές γεύσεις όπως: τραχανάς, φασολάκια, σταμναγκάθι αλλά και ένα από τα αγαπημένα πιάτα του μαγαζιού, οι χειροποίητες μακαρούνες (χειροποίητα μακαρόνια βρασμένα σε ζωμό κρέατος με λιωμένη μυζήθρα και στάκα).

Info: Τατοϊου 17, Μεταμόρφωση | Website

Ο Λελούδας

Ο Λελούδας άνοιξε το 1928 και έκτοτε δεν έκλεισε κατά τον πόλεμο, τον Εμφύλιο, τη χούντα ή τις απανωτές οικονομικές κρίσεις. Δεν εκσυγχρονίστηκε ποτέ, αλλά γιατί άλλωστε; Αφού το παραδοσιακό μαμαδίστικο φαγητό του παραμένει πάντα σύγχρονο. Στα τραπέζια του θα φάτε τον καλύτερο μπακαλιάρο της πόλης. Μαζί με τον μπακαλιάρο οτιδήποτε και να παραγγείλετε θα είναι εξαιρετικό, από τα χυλωμένα ρεβύθια μέχρι και το λεμονάτο χοιρινό.Info:

Σαλαμινίας 8-10, Βοτανικός | Website

Το Τρίγωνο: Μία από τις κορυφαίες ταβέρνες της Αττικής για κρέας

Φωτό: Μαρία Χατζηπέτρου

Δεν θα χρειαστεί να οδηγήσετε για αρκετή ώρα, ώστε να βρεθείτε στα ξακουστά για το κρέας τους, Καλύβια. Ανάμεσα σε πολλές από τις ταβέρνες των Καλυβίων, μια είναι αυτή που ξεχωρίζει και θα σας προσφέρει ποιοτικό φαγητό κάθε φορά. Πρόκειται για μια ψησταριά η οποία προσφέρει μόνο άψογα ψημένο φρέσκο κρέας, κάθε είδους. Από τα ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου, μέχρι το συκώτι ή το σουβλιστό αρνί. Στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, οι locals προτιμούν πάντα τα παϊδάκια προβατίνας, οπότε μη διστάσετε να ακολουθήσετε τα χνάρια τους.

Info: Αθηνών 36, Καλύβια Θορικού | Website

Κάντε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την επίσκεψή σας στα Μεσόγεια με αυτές τις δραστηριότητες.

Μπάρμπα Μήτσος στη λαδόκολλα 

Περνώντας από τον Μπάρμπα Μήτσο ίσως να μην καταλάβετε ότι βρίσκεστε έξω ενός εκ των κορυφαίων μπριζολάδικων των νοτίων προαστίων, καθώς είναι καλά κρυμμένο και περιμένει όσους γνωρίζουν πολύ καλά τον προορισμό τους. Στα τραπέζια του Μπάρμπα Μήτσου θα γευτείτε από τις ζουμερότερες σπαλομπριζόλες που έχετε φάει ποτέ αλλά και εξαιρετικά μπιφτέκια που σερβίρονται στη λαδόκολλα και κανείς από το τραπέζι δεν θα τους αντισταθεί. Μια από τις λεπτομέρειες του μενού είναι το ψωμάκι ψημένο στα κάρβουνα με λάδι, πάπρικα, ρίγανη και σκόρδο, το οποίο θα είναι από τα νοστιμότερα ψωμιά που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Info: Ιουστινιανού 11, Αγ. Δημήτριος

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

The Beer Guide: Εδώ θα απολαύσετε ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα


Πού θα φάμε στο Καρπενήσι; Παραδοσιακό φαγητό στον αγαπημένο προορισμό

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα