Λίγο έξω από την Αθήνα, βρίσκεται μια πόλη που μόλις φτάσετε στα “σύνορά” της, θα σας έρθει η μυρωδιά των ψητών. Φυσικά μια μέρα σαν την Τσικνοπέμπτη, τα Καλύβια γίνονται η must επιλογή όσων θέλουν να βρουν το σωστό κρέας και να τιμήσουν αυτή τη μέρα όπως της αξίζει.
Οι ταβέρνες της Αττικής που αξίζει να κάνετε λίγα χιλιόμετρα παραπάνω
Η αναζήτηση της τέλειας Τσικνοπέμπτης: Πού θα φάμε τα τέλεια παϊδάκια στα Καλύβια;
Το Τρίγωνο, Καλύβια
Δεν θα χρειαστεί να οδηγήσετε για αρκετή ώρα, ώστε να βρεθείτε στα ξακουστά για το κρέας τους, Καλύβια. Ανάμεσα σε πολλές από τις ταβέρνες των Καλυβίων, μια είναι αυτή που ξεχωρίζει και θα σας προσφέρει ποιοτικό φαγητό κάθε φορά. Πρόκειται για μια ψησταριά η οποία προσφέρει μόνο άψογα ψημένο φρέσκο κρέας, κάθε είδους. Από τα ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου, μέχρι το συκώτι ή το σουβλιστό αρνί.
Μια και θα βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων όμως, θα δοκιμάσετε τα παϊδάκια προβατίνας. Στις σούβλες του, σιγοψήνονται τόσο αρνάκια, όσο και κεφαλάκια (για τους μερακλήδες), κοντοσούβλι κατσίκι ή αρνί και κοκορέτσι!
Βασίλης Παπαγιαννάκος: Αναδεικνύοντας το Μαρκόπουλο σε οινοτουριστικό προορισμό
Ο Κοροπούλης, Πέτα
Την Πέτα μπορεί να μην την γνωρίζουν πολλοί. Είναι ένα μικρό χωριουδάκι ανέγγιχτο από τον χρόνο, που βρίσκεται δίπλα στα Καλύβια.
Εκεί στην είσοδο του χωριού βρίσκεται και ο άξιος πρεσβευτής της τοπικής γευστικής παράδοσης, ο Κοροπούλης. Πρόκειται για μια μικρή οικογενειακή ταβέρνα η οποία σερβίρει μόνο αγνά και ποιοτικά κρέατα. Φυσικά και οι σούβλες δεν λείπουν από τον Κοροπούλη. Παράλληλα, μη χάσετε τα ζουμερά μπιφτέκια από 70% κιμά προβατίνας και 30% κιμά μοσχαρίσιο, σήμα κατατεθέν του μαγαζιού αλλά και τα παϊδάκια προβατίνας ή αρνίσια και φυσικά τις τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι.
Ο Χριστόφορος, Καλύβια
Ένα από τα πιο δημοφιλή μαγαζιά των Καλυβίων, χάρη στις γιγαντιαίες μερίδες του που είναι ιδανικές για μεγάλες παρέες. Ξεκινήστε με τις τυροκροκέτες για “ζέσταμα” και μετά σειρά έχουν τόσο τα παϊδάκια και οι σούβλες, όσο και οι πιο εκλεκτές μπριζόλες ωρίμανσης οι οποίες πάντα ψήνονται στην εντέλεια.
Bonus:
Στα Καλύβια θα φτάσετε πολύ εύκολα μέσω Αττικής Οδού και θα βγείτε στην έξοδο “Μαρκόπουλο”. Αξίζει να κάνετε μια στάση στο Μαρκόπουλο, για τα περίφημα μουστοκούλουρα Δαρεμά και θα μας θυμηθείτε.