ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
4 εστιατόρια της Αθήνας για ρομαντικές βραδιές με παριζιάνικο αέρα

Η γαλλική κουζίνα είναι από τις καλύτερες του πλανήτη, εκλεπτυσμένη και ευφάνταστη, έχει επηρεάσει τη γαστρονομία παγκοσμίως και δεν είναι περίεργο που θεωρείται η “μητέρα” για πολλές κουζίνες. Στην Αθήνα, υπάρχουν εστιατόρια που την τιμούν δεόντως και θα σας κάνουν να τη λατρέψετε.

L’ Abreuvoir

Ο Αλέξης Κότσης και η σύζυγός του Γιάννα, το 1965 σκέφτηκαν να ανοίξουν ένα γαλλικό εστιατόριο στην αριστοκρατική συνοικία της Αθήνας, το Κολωνάκι.

rench_food_diakopes_athina2
Fine Dining: Πού θα φάμε από βραβευμένους σεφ στην Αθήνα; | Φωτό: Unsplash

Μύδια μαρινιέρ, φουά γκρα πάπιας με τρούφες σε μιρουάρ από κεράσι, φιλέ μινιόν μαδέρα, φιλέτο σολωμού σε κρούστα μουστάρδας είναι μόνο μερικές από τις επιλογές του πλούσιου καταλόγου. Φυσικά, μη χάσετε το tartare, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα της Αθήνας, το οποίο συνοδεύεται με τις πατάτες που είναι απλά απερίγραπτες.

Lotte

Στο πολυσυλλεκτικό Κουκάκι θα βρείτε ένα μποέμ bistro που θα σας  τραβήξει τη προσοχή με την κομψή αισθητική του. Από το πρωί μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας σε ιδιαίτερα σερβίτσια που δεν έχετε ξανασυναντήσει και στη συνέχεια μόλις σας ανοίξει η όρεξη, σας περιμένουν τάρτες, πίτες ημέρας, κις λορέν, σπιτικές λεμονάδες και στο τέλος φυσικά, επιβάλλεται ένα ποτήρι κρασί.

french_food_diakopes_athina
Michelin 2021: Τα ελληνικά εστιατόρια που κέρδισαν αστέρια | Φωτό: Unsplash

Spiros & Vasilis

Το Spiros & Vasilis είναι ένα από τα «ιστορικά» εστιατόρια της Αθήνας, μετρώντας πάνω από 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ίδια διεύθυνση, στην οδό Λάχητος 5, πίσω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία και το Μέγαρο Μουσικής.

Η λειτουργία του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1974! Η Εntrecôte Café de Paris στην αυθεντική της εκτέλεση, το σπιτικό Pate foie gras, τα μπουτάκια Βατράχων καθώς και τα σαλιγκάρια Βουργουνδίας δίνουν το στίγμα τους στο μενού του εστιατορίου, το οποίο ακολουθεί την παράδοση της κλασικής γαλλικής κουζίνας.

Chez Lusien

Το λιλιπούτειο γαλλικό bistro του Λουσιέν στα Άνω Πετράλωνα είναι ένα αγαπημένο στέκι με άρωμα Γαλλίας, καθώς σερβίρει παραδοσιακά γαλλικά πιάτα σε προσιτές τιμές. Ζεστές κρεμμυδόσουπες, σαλιγκάρια, tartare και φημισμένος coq au vin (κόκορας κρασάτος) είναι μόνο μερικές από τις σπεσιαλιτέ του.

Δείτε επίσης:

Fine Dining: Πού θα φάμε από βραβευμένους σεφ στην Αθήνα;


Dine in στα Βόρεια της Αθήνας: Οι καλύτερες διευθύνσεις

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα