Ο Σταύρος Υφαντίδης και ο Νίκος Αποστολάκης μαγειρεύουν μαζί στο Fiore του Lesante Cape

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Fiore Ο Σταύρος Υφαντίδης και ο Νίκος Αποστολάκης μαγειρεύουν μαζί στο Fiore του Lesante Cape

Στις 28 Σεπτεμβρίου o ececutive σεφ του fine dining εστιατορίου του Lesante cape υποδέχεται τον δραστήριο και ταλαντούχο σεφ Νίκο Αποστολάκη. Οι δυο τους έχουν δημιουργήσει ένα μενού που δεν πρέπει να χάσει κανείς. 

O Σταύρος Υφαντίδης και το Lesante Cape συνεχίζουν τις επιτυχημένες καλοκαιρινές γαστρονομικές συναντήσεις αυτή τη φορά φιλοξενώντας έναν αρκετά δημιουργικό σεφ, τον Νίκο Αποστολάκη. Ο Νίκος μετά από ένα σπουδαίο γαστρονομικό ταξίδι σε κουζίνες υψηλών απαιτήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό επιστρέφει φέτος με πολύ δυναμικό τρόπο στην Αθήνα και αναλαμβάνει ως executive σεφ δυο εστιατορίων εστιασμένων στην ξηρή ωρίμανση ψαριών, που είναι άλλωστε και ένα και από τα δημιουργικά στοιχεία του. 

Πριν από τα εγκαίνια στα νέα του πόστα ταξιδεύει μέχρι την Ζάκυνθο και το ξενοδοχειακό στολίδι του Ακρωτηρίου μέλος των The Leading hotels of the World για να μαγειρέψει σε αυτό το ξεχωριστό 4 hands dinner στο Fiore, ένα εστιατόριο που κρέμεται κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα. Τα γαστρονομικά ηνία του Fiore όπως και όλων τον εστιατορίων του Cape φέτος ανέλαβε ο Σταύρος Υφαντίδης προσθέτοντας το δικό του πολύ ενδιαφέρον γευστικό στίγμα. Ο Σταύρος έχει προσεγγίσει με πολύ κομψό τρόπο την Ελληνική κουζίνα προσφέροντας πιάτα τα οποία πέρα από την ομολογουμένη νοστιμιά και φαντασία έχουν άποψη και σύγχρονη ματιά. 

Η γαστρονομική χημεία που έχουν με τον Σταύρο Υφαντίδη αποδυκνύεται σε όλο το μενού. Ο ένας απαντάει στον άλλον μέσα από ευφάνταστα πιάτα που κεντάνε ελληνικά υλικά και βαθιά γεύση.  

Όσοι διαμένουν στο πανέμορφο παραδοσιακό χωριό του Lesante Cape αλλά και όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν κράτηση και να απολαύσουν πιάτα με ψάρια ωρίμανσης 12 ημερών και συνταγές μαεστρικές με πρωταγωνιστές τον αστακό και το χτένι. 

Ακολουθεί αναλυτικά το ειδικά σχεδιασμένο μενού και οι πληροφορίες για να κάνετε άμεσα την κράτηση σας. 

Info

Fiore Menu 

AMUSE BOUCHE

SOURDOUGH BREAD OR GLUTEN FREE BREAD

With its accompaniments (V / G)

12DAYS DRY AGED MEAGRE TARTAR

Nikos Apostolakis

Meagre Belly | Egg yok | Pickled Onion | Verjuice | Burned Cucumber | Confit Tomatoes |

Seaweed

SCALLOP & CAVIAR

Stavros Yfantidis

Black truffle | Pickle king oyster mushroom | Rosted almond | scallops Tartar | Scallop roe

veloute

BLUE LOBSTER & GOLDEN HERRING EGGS

StavrosYfantidis

Emulsion Baby gem | Cluid gel tomato | Petallidea | Cattlefish ink

12DAYS DRY AGED MEAGRE CHARCOAL GRILLED

NikosApostolakis

Meagre Upper Fillet | Carrot-Truffle Puree | Fennel / Mushrooms | Fish Bone Jus

GREEN APPLE

Stavros Yfantidis

Nectarine compote | Cardamom foam

BABA AU PEACH

Nikos Apostolakis

Baba | Avocado ice cream | Grilled Peach | Puffed Bulgur Wheat

MIGNARDISES

 

*Σημειώστε ότι μπορείτε με την καθοδήγηση του sommelier μπορείτε να συνδυάσετε κάθε πιάτο με το κατάλληλο κρασί. 

*Για την κράτηση σας επικοινωνήστε με το Lesante Cape 2695044495

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα