Στις 28 Σεπτεμβρίου o ececutive σεφ του fine dining εστιατορίου του Lesante cape υποδέχεται τον δραστήριο και ταλαντούχο σεφ Νίκο Αποστολάκη. Οι δυο τους έχουν δημιουργήσει ένα μενού που δεν πρέπει να χάσει κανείς.
O Σταύρος Υφαντίδης και το Lesante Cape συνεχίζουν τις επιτυχημένες καλοκαιρινές γαστρονομικές συναντήσεις αυτή τη φορά φιλοξενώντας έναν αρκετά δημιουργικό σεφ, τον Νίκο Αποστολάκη. Ο Νίκος μετά από ένα σπουδαίο γαστρονομικό ταξίδι σε κουζίνες υψηλών απαιτήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό επιστρέφει φέτος με πολύ δυναμικό τρόπο στην Αθήνα και αναλαμβάνει ως executive σεφ δυο εστιατορίων εστιασμένων στην ξηρή ωρίμανση ψαριών, που είναι άλλωστε και ένα και από τα δημιουργικά στοιχεία του.
Πριν από τα εγκαίνια στα νέα του πόστα ταξιδεύει μέχρι την Ζάκυνθο και το ξενοδοχειακό στολίδι του Ακρωτηρίου μέλος των The Leading hotels of the World για να μαγειρέψει σε αυτό το ξεχωριστό 4 hands dinner στο Fiore, ένα εστιατόριο που κρέμεται κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα. Τα γαστρονομικά ηνία του Fiore όπως και όλων τον εστιατορίων του Cape φέτος ανέλαβε ο Σταύρος Υφαντίδης προσθέτοντας το δικό του πολύ ενδιαφέρον γευστικό στίγμα. Ο Σταύρος έχει προσεγγίσει με πολύ κομψό τρόπο την Ελληνική κουζίνα προσφέροντας πιάτα τα οποία πέρα από την ομολογουμένη νοστιμιά και φαντασία έχουν άποψη και σύγχρονη ματιά.
Η γαστρονομική χημεία που έχουν με τον Σταύρο Υφαντίδη αποδυκνύεται σε όλο το μενού. Ο ένας απαντάει στον άλλον μέσα από ευφάνταστα πιάτα που κεντάνε ελληνικά υλικά και βαθιά γεύση.
Όσοι διαμένουν στο πανέμορφο παραδοσιακό χωριό του Lesante Cape αλλά και όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν κράτηση και να απολαύσουν πιάτα με ψάρια ωρίμανσης 12 ημερών και συνταγές μαεστρικές με πρωταγωνιστές τον αστακό και το χτένι.
Ακολουθεί αναλυτικά το ειδικά σχεδιασμένο μενού και οι πληροφορίες για να κάνετε άμεσα την κράτηση σας.
Fiore Menu
AMUSE BOUCHE
SOURDOUGH BREAD OR GLUTEN FREE BREAD
With its accompaniments (V / G)
12DAYS DRY AGED MEAGRE TARTAR
Nikos Apostolakis
Meagre Belly | Egg yok | Pickled Onion | Verjuice | Burned Cucumber | Confit Tomatoes |
Seaweed
SCALLOP & CAVIAR
Stavros Yfantidis
Black truffle | Pickle king oyster mushroom | Rosted almond | scallops Tartar | Scallop roe
veloute
BLUE LOBSTER & GOLDEN HERRING EGGS
StavrosYfantidis
Emulsion Baby gem | Cluid gel tomato | Petallidea | Cattlefish ink
12DAYS DRY AGED MEAGRE CHARCOAL GRILLED
NikosApostolakis
Meagre Upper Fillet | Carrot-Truffle Puree | Fennel / Mushrooms | Fish Bone Jus
GREEN APPLE
Stavros Yfantidis
Nectarine compote | Cardamom foam
BABA AU PEACH
Nikos Apostolakis
Baba | Avocado ice cream | Grilled Peach | Puffed Bulgur Wheat
MIGNARDISES
*Σημειώστε ότι μπορείτε με την καθοδήγηση του sommelier μπορείτε να συνδυάσετε κάθε πιάτο με το κατάλληλο κρασί.
*Για την κράτηση σας επικοινωνήστε με το Lesante Cape 2695044495